divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Desallotgen un concert programat en una nau ocupada de Mataró

Foto: A.M.

Agents de la Policia Local de Mataró, amb suport de Mossos d’Esquadra, van suspendre pocs minuts abans de les 10 de la nit de dissabte passat, 4 de maig, un concert amb l’actuació de diversos grups musicals que s’havia programat en una antiga nau ocupada al número 18 de la ronda de Joan Prim.

Segons informen fonts municipals, aquest concert s’havia convocat a través de les xarxes socials sense cap mena d’autorització en un edifici que no disposa de llicència d’activitat. A més, les mateixes fonts informen que aquesta antiga nau no pot tenir cap llicència perquè no reuneix les “condicions mínimes exigibles per acollir aquest tipus d’activitats, i perquè el seu estat suposa un risc greu per a les persones”.

Els agents van comprovar que per accedir a l’espai s’estava cobrant una entrada de 3 euros i que s’havia habilitat una barra on es venien begudes alcohòliques. La policia va suspendre l’activitat i va desallotjar la trentena de persones que hi havia al seu interior. Les mateixes fonts han informat que durant l’operatiu hi va haver dos detinguts per desobediència i resistència a la policia, i van resultar ferits lleus dos agents. Finalment, la policia va aixecar quatre actes per tinença de substàncies estupefaents, dues actes per notificacions pendents a dos dels identificats i una acta d’esbrinament de domicili. Així mateix, els agents van intervenir del terra del local una navalla i diferents quantitats d’estupefaents.

L’any passat, l’Ajuntament de Mataró ja havia obert expedient disciplinari arran de les primeres queixes veïnals que denunciaven l’ocupació de l’immoble i les molèsties per soroll que generava. Una posterior inspecció va detectar que l’electricitat està punxada i que la instal·lació suposa un risc molt alt de patir descarregues. A més, la nau requereix una actuació que garanteixi la solidesa de l’edifici. L’ocupació de l’immoble ha estat denunciada pel propietari i està en via judicial.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris