divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Desenvolupen un prototip de lents de contacte que permeten fer zoom visual

Imatge: Pexels

Tal com sona! Un grup de científics han aconseguit crear el primer prototip de lents de contacte, toves, que permeten fer un zoom al parpellejar dues vegades seguides.

Aquests enginyers, de la Universitat de Califòrnia San Diego, han fet aquest desenvolupament aconseguint unes lents de contacte toves, robòtiques i que no necessiten ni bateries ni cables.

Però… com? Senzill, l’ull té el seu propi potencial elèctric i aquest potencial és el que s’utilitza com a interruptor per fer funcionar el sistema basat en elastòmers dielèctrics. Dit d’una altra manera, al parpellejar dues vegades, l’ull genera un senyal elèctric que fa que la lent de contacte tova es deformi. Aquesta deformació és la que permet canviar la distància focal que es percep a través d’ella.

.

Aquest sistema, que és realment enginyós i permet prescindir dels sistemes mecànics aparatosos que solen estar associats a un zoom. Aquesta deformació del material permet fer un zoom de fins al 32%, fet que es considera molt notable per tractar-se, pel moment, d’un prototip.

Aquestes lents es poden utilitzar en pròtesis visuals, encara que també poden formar part de robots en un futur proper.

Article: Vicenç Llobet

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris