divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Una aventura meravellosa

.

El setembre de 2006 vam començar una aventura que avui volem tancar com es mereix, amb la dignitat d’un projecte que sempre ha volgut garantir el compromís amb el periodisme i, per tant, amb els seus lectors.

Des del principi, Diari Maresme ha prioritzat el rigor, la proximitat informativa, i la independència. Avui, a finals de desembre de 2019, tretze anys després, allò que naixia com una temptativa, amb una estructura tan fràgil com obstinada, ha esdevingut un dels projectes periodístics amb més trajectòria i prestigi dels que ha gaudit la comarca.

Més de 18.000 articles publicats han arribat a milions de lectors, convençuts que aquí trobarien un mitjà que fugia deliberadament del soroll, i que es comprometia amb una pluralitat de veus i perspectives que enriqueixen una realitat que, diguin el que diguin els discursos propagandístics, és sempre polièdrica i complexa.

.

No ho hem fet sols. Més d’un centenar de col·laboradors, entre periodistes, crítics, dibuixants i analistes, ens han acompanyat durant aquest camí, no sempre fàcil, no sempre còmode.

Diari Maresme ha tingut cap, cor i ànima. I si en David Lladó o jo mateix —sota el nom de Lladó Comunicació, projecte editorial que avui també acomiadem— hi hem posat tota l’energia i il·lusió, aquesta aventura no hagués estat possible sense la intel·ligència, tenacitat i assertivitat de Ramon Texidó, director del diari des de fa molts anys, i qui ha demostrat que, a més de ser un excel·lent periodista, és algú que estima les paraules i les persones.

També hem d’agrair el suport dels anunciants i patrocinadors qui, sent conscients que els nostres lectors —vostès— eren el seu veritable públic objectiu, han respectat, sense excuses ni estratègies, la nostra independència, sempre innegociable, sempre part indissociable de la nostra identitat com a diari.

El periodisme no és, només, l’art de comunicar. També és una manera de posicionar-se al món, de posar-hi el cos i la veu, i d’oferir imaginaris possibles davant de qui vol burocratitzar les experiències i, per tant, la voluntat de viure en comú.

Han passat moltes coses durant aquesta dècada. Fem una pausa per reflexionar-hi, però amb l’alegria de saber que hem posat en l’agenda nacional temes que semblaven que només afectaven un poble concret. Problemes de mobilitat, desnonaments, successos… però també gent que comparteix el seu art, o la passió per l’esport, i que en fa d’això una opció de vida. Cada rostre és una història universal que espera ser narrada.

Ara és el moment que altres agafin el relleu. El Maresme pot ser explicat des de molts punts de vista. Però, al final, tot és una invitació a la conversa, a compartir l’arquitectura d’una intimitat, ingredient imprescindible en la relació entre qui escriu i qui llegeix. No deixem d’escoltar-nos. No deixem de mostrar les nostres vulnerabilitats. Això ens fa més forts. Ara, i sempre.

Albert Lladó
Periodista i escriptor. Editor de Diari Maresme.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris