divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Drons de repartiment

.

A banda dels seus usos militars, una de les aplicacions del tot útils pels drons és la que fa referència al repartiment de paquets o documents. A 2019 aquest ús s’està desplegant arreu del planeta i ja comença a ensenyar la seva cara més satisfactòria.

Tant a Europa com als Estats Units ja existeixen normes per indicar els espais aeris per on podran volar els drons, així com la indicació necessària d’una matrícula per a cada aparell.

A l’abril d’enguany a Austràlia ja ha començat el servei de repartiment Project Wing amb la participació de Google. Aquest servei s’ha iniciat després d’anys de proves i sota l’empara d’una normativa australiana específica. En principi els enviaments seran proporcionats per comerços locals, afavorint així el comerç de proximitat.

En una localitat de Virgínia als Estats Units, Google serà la primera companyia que farà enviaments comercials generalitzats de paquets en aquest país. I això es produirà a finals de 2019. Google també ha anunciat que ben aviat realitzarà repartiments amb drons a Finlàndia.

A Ruanda i Ghana ja existeix, des de 2016, una xarxa de drons especialitzada en lliurar medicaments i material mèdic. No es tracta de lliuraments comercials sinó d’enviaments solidaris.

L’empresa alemanya DHL ja ha començat a repartir a la Xina, des del maig passat, amb uns drons molt estables capaços de transportar una càrrega de fins a cinc quilos.

UPS ja realitza repartiments amb drons als Estats Units molt localitzats des de març d’enguany, en concret a l’hospital i campus de Wakemed a Raleigh, Carolina del Nord. I a la vegada UPS ha creat una companyia amb la que gestionar, segons la normativa governamental, tots els vols realitzats.

Paral·lelament a aquest creixement dels lliuraments amb drons, hi ha tota una indústria dedicada a vetllar per la seguretat de les persones. Partint d’això caldrà sens dubte construir uns drons cada cop més intel·ligents.

Article: Albert Cebrián

Imatges: YouTube

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris