divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El coneixement filosòfic és útil?

.

Quin valor té un coneixement filosòfic? Quan hom descobreix un coneixement filosòfic, la munió de desgràcies que ens envolten segueixen persistint. Per tant, que ens aporten si allò que ens afecta negativament segueix actuant? Doncs ens aporten més comprensió dels fenòmens reals i això, pel que veiem en la dinàmica del progrés, acaba repercutint en reflexions més escaients que acaben donant solucions cada cop més adients per a les desgràcies que ens amenacen. Veiem també que el coneixement filosòfic acaba sovint sent adoptat per la ciència. Però, malgrat l’adopció, els seus orígens romanen filosòfics.

Certament cerquem solucions directes i ràpides per a tot tipus de molèsties que ens limiten i ens desesperen. La Medicina justament ha desenvolupat un reguitzell de solucions que acompleixen els requisits d’enfocar-se de ple en els problemes i d’actuar amb rapidesa. Però cal dir que per arribar als nivells d’eficàcia mèdica que actualment tenim, a més d’emprar el mètode científic ha calgut també investigació a fons i un pòsit de coneixements transcendents que també han aportat una visió particular davant les formes adoptades per resoldre conflictes.

.

Hi ha encara moltes alteracions de salut sense solució i poden aparèixer noves malalties de gravetat a les que haurem de fer front. I a banda de dilemes morals, la Filosofia, dins d’un camp tan especialitzat, crec que aportarà cada cop més coneixement del tot profitós.

Parlem ara de resignació, de límits, de dubtes transcendents, de comprensió de l’entorn, de voluntat de canvi. Parlem d’esglaons vitals i de la Mort com esglaó, parlem d’estimació, del sentit del nostre pas per la vida, de l’atzar i el destí… Parlem d’aquests grans interrogants i trobarem respostes tan revolucionaries que seran adoptades pels científics.

Els coneixements filosòfics no són pas respostes polsoses, incertes i sense cap mena d’utilitat, ans el contrari, són la base, per exemple, amb les que desenvolupar les teories que ens salvaran dels conflictes més punyents.

Article: Albert Cebrián

1 comentari per a “El coneixement filosòfic és útil?”

  1. Ángel Veiga ha dit:

    Extraordinari!!!

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris