divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El Doctor maresmenc Francesc Piferrer i Circuns ingressa a la RACAB

El Dr. Francesc Piferrer i Circuns

Acompanyat d’acadèmics, família i amics, l’acte d’ingrés a la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona (RACAB) del Dr. Francesc Piferrer i Circuns es va celebrar aquest dijous dia 14 de novembre a l’edifici històric de l’entitat, a La Rambla 115 de Barcelona. La sessió va ser presentada pel president de la RACAB, el Dr. Joan Jofre, acompanyat de la secretària general de l’entitat, Dra. Montserrat Tornés; i del director de l’Institut de Ciències del Mar, el Dr. Josep Lluís Pelegrí.

El Dr. Francesc Piferrer, nascut a Malgrat de Mar, va començar la seva intervenció agraint a tots els Excel·lentíssims Acadèmics la seva elecció com a membre, continuant amb el reconeixement a mestres i referents que l’han guiat i acompanyat des dels seus inicis, una llarga llista de professionals entregats a una tasca científica de gran nivell i responsabilitat. També va fer un agraïment especial a la seva família pel seu suport i paciència.

.

Entrant en matèria, el doctor malgratenc va exposar la memòria “La determinació del sexe en els vertebrats: canvis de paradigma i noves eines en biologia aplicada“, un treball acurat sobre un dels temes en què ha treballat i domina, explicat de manera didàctica i entenedora.

L’acte va continuar amb la resposta per part de l’acadèmic numerari Excm. Sr. Dr. Xavier Bellés i Ros, amic i amb estretes afinitats temàtiques i professionals, que va fer un recorregut per la història científica de Piferrer al llarg de la seva llarga i consolidada carrera. Un llarg currículum, fruit de les seves habilitats, intenció científica i treball persistent i continuat al llarg dels anys.

.

Seguidament, es va procedir a la imposició de la medalla que l’acredita com a membre de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona. El nou membre de l’Acadèmia va agrair a tots els presents el seu suport i la companyia, i es va mostrar feliç pel reconeixement i pel fet de pertànyer a la RACAB, una entitat històrica i de referència científica que data de l’any 1764.

Aquest és un pas més en la trajectòria professional del Dr. Piferrer que, després d’interessants investigacions, recerques  i experiències a Vancouver, Boston i Califòrnia, actualment desenvolupa la seva tasca com a Professor d’Investigació a l’Institut de Ciències del Mar de Barcelona, dedicant-se també a la divulgació científica,  ambdues branques que desenvolupa amb gran entusiasme i dedicació. Un home que està on vol estar i es dedica a allò que estima.

Felicitats!

Article: Carme Beltran Boix | Fotos: Vicens Tomàs

Àlbum de fotos

.

.

.

.

.

4 comentaris per a “El Doctor maresmenc Francesc Piferrer i Circuns ingressa a la RACAB”

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris