divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El Festival Internacional de curtmetratges de Pineda es trasllada a la segona setmana de juliol

.

Aquest proper 2020 l’associació Cinemart de Pineda de Mar enregistrarà el film inaugural del festival a quatre poblacions del Maresme (Pineda de Mar, Canet de Mar, Arenys de Mar i Mataró).

Cinemart presenta la seva producció de ficció d’enguany ambientada a l’època romana. Al patromini de Pineda de Mar es pot visitar un aqüeducte romà.

El projecte es consolida amb vocació de trobar cada vegada nous escenaris de gravació i projecció

.

Cinemart celebra la 7a edició del festival, del 6 a l’11 de juliol de 2020, amb la seva gran aposta d’inaugurar l’edició de cada any amb una producció pròpia, on entitats i ciutadans particulars són els protagonistes d’un migmetratge. Per donar forma i contingut a l’original proposta, Cinemart dedica tots els seus esforços en recrear un símbol de la ciutat, sigui un personatge famós o monument per mantenir viva la història de la vila de Pineda de Mar.

El resultat de cada edició ens trasllada en una gran assistència en el seu primer dia de festival, amb projeccions a l’aire lliure i l’estrena de la producció on col·laboren algunes de les poblacions del Maresme.

Foto: Viquipèdia

El d’enguany fa referència a l’aqüeducte romà de la població, per això neix ARETHUSA, el migmetratge que s’enregistra el 2020 i que narra les peripècies d’una dona amb empenta que, amb la intenció de fer el millor vi de la comarca, proposarà portar aigua a la vall per fer créixer la vila.

Els romans van establir-se a la zona del Maresme, a partir del segle II aC i es van estendre per tota la franja costanera. S’han trobat restes de més de 200 vil·les romanes en tota la comarca. La vil·la o casa de camp, era un centre de producció agrària molt important en l’economia de l’època. Dins el terme municipal de Pineda de Mar hi ha les restes d’una vil·la romana al Mas de Can Roig, activa probablement entre els segles I i V de la nostra era. Les restes arqueològiques permeten deduir la importància d’aquest assentament, s’han trobat restes d’un lacus (dipòsit o estany de rec) alimentat per l’aqüeducte que va ser estudiat per l’arqueòleg Francesc Prat i Puig l’any 1932.

Marçal Mora | Foto: Arxiu

Aquest projecte col·laboratiu té com a finalitat dotar a la projecció del film una vida més llarga de promoció, exhibició i d’adquirir més públic, ja que es comprometen a projectar el film a les poblacions que han participat, tal com fan per inaugurar el festival any rere any amb el film, s’acompanya una exposició de fotografies realitzades per l’Associació de fotògrafs de Pineda i d’aquells que col·laboren en el film venint a fer fotos el dia del rodatge.

La direcció del migmetratge és a càrrec de Marçal Mora, que ja ha dirigit les anteriors produccions pròpies del Festival.

Web del festival és www.festivalcinemart.com

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris