divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El futur ens visita cada jorn

Imatges: YouTube

Quan encara s’ha d’expandir la xarxa 5G, companyies com Huawei ja estan estudiant les possibilitats de la xarxa 6G. Tècnics de Samsung, quan tot just han comercialitzat el Galaxy S10, estan ja dissenyant els Galaxy S11 i el Galaxy S12. Quan ja comptem amb la possibilitat de mòbils amb definició 8K, manquen continguts en l’esmentada definició. Podem veure, amb aquests tres exemples, com el sector tecnològic ja fa temps que s’ha instal·lat en el demà. El present se’ls ha quedat curt del tot.

També veiem que la xarxa de contrasenyes que ens envolta, en qüestió d’uns set anys o menys, haurà desaparegut. Accedirem a les nostres dades protegides, per mitjà de paràmetres biomètrics.

Desaparició d’entrebancs, aparició de noves solucions i a voltes, quan el present pressiona, prémer l’accelerador vers el futur, esdevé una sortida. Així, Huawei, abocat a una guerra comercial amb EE.UU, ha anunciat tot un seguit de novetats en breu: desenvolupament d’una alternativa a Google Maps i al sistema operatiu Android, el qual es preveu ser presentat aquesta mateixa tardor. I a la vegada Huawei s’ofereix a vendre llur tecnologia 5G per així fer esvair les seves acusacions d’espionatge industrial.

Si en qüestió de 9 anys es preveu la desaparició dels mòbils, hi ha una empresa que sembla posicionar-se amb determinació per a quan la desaparició tingui lloc. Parlem de Xiaomi. Han apostat en diversificar la seva producció i produeixen des de cotxes, amb un alt component tecnològic, a samarretes intel·ligents, passant per llums d’interior, ventiladors, aspiradors, afaitadores, plaques d’inducció intel·ligents, ulleres de sol, làmpades, televisors… Es tracta d’envoltar-se d’un catàleg prou ampli amb el que poder donar-li tots els girs tecnològics que calguin.

De fet quan el fabricant de sistemes d’aspiració, Dyson, anuncià que el 2021 començaran a fabricar cotxes elèctrics o quan Apple també s’apuntarà molt aviat a fabricar els seus propis cotxes, és aleshores que ens adonem que un bon dia el futur picarà a la porta per quedar-se a viure amb nosaltres.

Article: Albert Cebrián

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris