divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El gegant Google

.

El gegant Google va aconseguir derrotar al navegador d’Internet de Microsoft, Explorer, i va escampar el seu exitós navegador Chrome. També ha escampat el seu sistema operatiu Android a un gran nombre de marques, esdevenint un programari capdavanter. Però en el seu afany d’expandir-se més enllà de la seva funció de cercador, el principal cercador mundial, ha obtingut fortes patacades. Anem a fer una resumida visió al respecte.

Presentació de Google Lens

Google plus, la xarxa social de l’estil Facebook, desapareix a mitjans del 2019. Facebook és un competidor massa poderós. I Youtube, adquirida per Google, ha esdevingut una xarxa social importantíssima i, per tant, un servei que requereix les principals atencions.

Les Google Glass han fet giragonses i giragonses d’inversions i proves al llarg dels anys. Han acabat a un racó i veient Google com el projecte similar de Microsoft, les Hololens, anava guanyant terreny i prestigi.

Boston Dynamics. Google decideix retirar les seves inversions a aquesta companyia de sorprenents robots. I, pel que sembla, aquesta companyia està creixent a un ritme considerable. Potser va abandonar Google massa aviat el vaixell.

.

Però Google és un gegant i ho seguirà sent. Per aquest motiu triomfa el seu sistema GPS, Google Maps o el seu assistent de veu, Google Home. I també per aquest motiu ha llançat uns mòbils gamma alta, els Google Pixels i un rellotge intel·ligent, el Pixel Watch, que probablement es posarà a la venda l’octubre de 2019 i on Google empra el seu propi sistema operatiu, el Wear OOS.

Una de les estratègies de les grans companyies tecnològiques és la diversificació de productes. I Google té ben clar que en un món amb constant acceleració necessita anar sorprenent el món amb tot tipus de prodigis. En aquest sentit hi ha àrees tecnològiques on vol estar present: realitat virtual, drons, intel·ligència artificial…

Una companyia gegantina certament, però que també ensopega.

Article: Albert Cebrián

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris