divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

“El pàdel és un esport complet a nivell físic amb un valor social afegit”

Beatriz Delgado

El Beach Pàdel Club de Mataró obrirà la nova temporada de tornejos d’estiu el 6 de juliol amb un torneig especial en què, amb la col·laboració de l’empresa mataronina Lindoa Cosmetics, promouran la cura de la pell de l’esportista. Aquesta iniciativa conscienciarà sobre la importància de l’ús de protecció solar en la pràctica d’esport a l’aire lliure. Avui publiquem una entrevista del Beach Pàdel Club sobre aquest tema amb la regidora d’esports de Mataró, Beatriz Delgado.

Com valora aquesta iniciativa?
La valoro molt positivament perquè l’esport a l’aire lliure és un dels plaers que compten les persones que vivim en climes com el nostre, però cal protegir-se del sol de forma adequada per evitar problemes de salut. I des del vostre centre és important que ho recordeu a tota la gent que practica pàdel, un esport en auge i que compta amb molts adeptes.

.

Quins elements positius destacaria, en concret, de la pràctica de pàdel?
És un esport agraït quan comences perquè amb unes classes o amb unes hores de pràctica ja pots començar a fer partits. Considero que és un esport amb molts adeptes, no perquè sigui una moda, sinó perquè és un esport complet a nivell físic que també compta amb el valor social afegit.

El nombre de persones que practiquen esport és cada vegada major a Mataró creu que coneixem prou bé els beneficis que ens aporta?
Els beneficis de l’esport són coneguts per a tothom tant a nivell de salut com a element cohesionador de ciutat, alhora que aporta valors personals importants com són l’esforç, la diversió, l’amistat i molts d’altres. De totes maneres, cal treballar perquè l’esport estigui a l’abast de tothom, tant de gent jove, adulta i gran, i per aquest motiu l’Ajuntament de Mataró, des de la Direcció d’Esports, té diferents programes de promoció de l’esport.

.

Com valora en aquest sentit el paper dels clubs?
El paper dels clubs és fonamental, la seva oferta és variada i arriben a molts ciutadans, ja que la majoria compten amb esport de base. Mataró compta amb clubs amb més de 40 disciplines esportives. També cal destacar els clubs que compten amb equips que juguen a competicions del màxim nivell i que porten el nom de Mataró arreu.

Considera que a Mataró existeixen els recursos adequats perquè totes aquelles persones que ho desitgin puguin practicar esport?
Mataró compta amb una xarxa important d’equipaments esportius amb 27 equipaments amb més de 100 espais esportius que des de l’Ajuntament mantenim i millorem en funció del pressupost que tenim.

Quines són les seves prioritats per a les primeres setmanes de govern al capdavant de la cartera d’Esports?
En primer lloc vull conèixer bé el meu equip de treball per afrontar els propers reptes dels quatre anys vinents. Pel que fa a projectes, en tenim molts, com per exemple les obres de millora de la Piscina Municipal que comencen aquest estiu; el canvi del tartan de les Pistes d’Atletisme municipal; les millores en el camp de futbol del Cirera, així com la nova pista coberta a Cerdanyola. També tenim el projecte de crear parcs de salut urbà com el que s’està a punt d’acabar a la Riera de Figuera Major i continuar amb els programes dels Jocs Escolars, l’activitat física per a la Gent Gran, el foment de l’esport adaptat i molts altres com les activitats esportives solidàries del Mou-te amb Cor.

Creu que les empreses han d’implicar-se més o dedicar més accions de la seva Responsabilitat Social Corporativa (RSC) a promoure l’esport?
Els clubs de la ciutat, així com l’Ajuntament en els actes esportius que organitza, compten amb les complicitats de les empreses de la ciutat ja sigui a nivel de patrocini anual o de forma puntual. Aquest factor de treball en equip entre administracions públiques i el sector privat és fonamental per a la continuïtat de les activitats esportives que es fan a Mataró i també per al creixement. De tota manera ens agradaria que la col·laboració del món empresarial envers l’esport a Mataró fos més elevat.

Entrevista i fotos: Beach Pàdel Club

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris