divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Els Jocs Florals de Calella celebren la seva 37a edició

Foto de grup | Foto: Diari Maresme

L’església de l’Escola Pia de Calella ha acollit aquest diumenge 31 de març, al migdia, la 37a edició dels Jocs Florals de Calella, organitzada un any més pels Amics de la Poesia.

Durant la celebració de la festa, el poeta i secretari dels Jocs, Josep Miracle i Collmalivern, ha anunciat els noms dels treballs guanyadors de les diverses categories. Enguany, la Flor Natural ha estat atorgada a Israel Clarà i López, per ‘La gran bellesa’. El Premi Englantina, a Montserrat bastons i Garcia, per ‘Somnilàndia’. Cristina Àlvarez i Roig ha obtingut la Viola amb el poema’ Geometria de les flors’.

Guanyadors i guanyadores de la 37a edició

Tot seguit, els premis propis dels Jocs Florals de Calella han estat els següents: Premi “Maria Cardona”, al millor poema que s’inspiri als llamps i trons, a Jordi Ferrer i Gràcia, per ‘Tempesta d’estiu’. El Premi “Concepció Organ”, al millor poema inspirat amb el mar, a Salvador Obiols i Gómez amb ‘Pel mar de la vida’. El premi “Francesc Castells”, al millor poema que enalteix els valors de la llibertat, l’ha obtingut Imma Fuster i Tubella, amb “Sentiments de dignitat”. El Premi “Francesc Castells”, al millor poema juvenil, a Ariadna Carrasquer i Llavall pel seu poema ‘El cant sublim’. El Premi “Francesc Grau”, a la millor proposta poètica de tema lliure, a Montserrat Gil i Casals, per ‘Junts van somriure’. El Premi “Germanes Saula Palomer”, a la millor prosa poètica juvenil, a Aloma Alenyà i Creus, per ‘Blanca’.

Homenatge a Jaume Pruna

En paral·lel a la festa poètica, i com és habitual, els Jocs Florals calellencs han acollit diversos homenatges. La directora de l’Escola Pia de Calella, Marisa Romero, ha rebut un record commemoratiu amb motiu de la celebració dels 200 anys de l’arribada de la institució a la ciutat. Per altra banda, un dels moments més emotius ha tingut lloc quan el president de ‘Pa Vi i Moltó’, Jaume Pruna, ha estat homenatjat per celebrar el 50è aniversari de la fundació del grup. Durant l’oferiment, els Amics de la Poesia han anunciat que han encarregat la construcció d’un capgròs amb la imatge de la seva caricatura, dibuixada per Núria Teixidó, una de les grans il·lusions de Pruna.

La Mantenidora dels Jocs Florals d’enguany ha estat l’editora i filòloga calellenca Anna Grau. Per altra banda, el jurat d’aquesta nova edició, que ha rebut un total de 248 treballs a concurs, ha estat format per Ester Gatell (professora i poetessa), Cinto Busquet (capellà i escriptor) i Mar Arenaza (assessora en llibreria).

1 comentari per a “Els Jocs Florals de Calella celebren la seva 37a edició”

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris