divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Els pals del rafal

Expressar velles dites ens ajuda, en certs moments, per poder dir molt amb poques paraules. Aquesta dita, d’una manera textual, ens fa arribar fins a un cobert fet de roba o branques, emprat com a tendal, sostingut per uns pals al costat de la façana d’una casa o bé al terrat. S’acostumava a tenir-ho per donar protecció del sol o com a aixopluc en cas de pluja. Però, altrament, la ment també m’ha regalat avui aquesta frase per recordar la sorpresa o l’ensurt que ens produeix qualsevol fet o succés que ens pugui esdevenir.

.

Altrament, la tecnologia és una eina a l’abast de tots i totes de la que ens beneficiem diàriament, oferint-nos un munt de possibilitats infinites dins d’un ventall molt ampli d’opcions, que ja és imprescindible a les nostres vides. Vagi per avançat que, per descomptat, m’incloc personalment. Malauradament, però, tant la programació televisiva, que està fàcilment a l’abast de totes les edats, com telèfons intel·ligents i altres mitjans, obren una porta cap a un món on, moltes vegades, pot donar conceptes erronis a joves amb edats que és fàcil confondre’s. Ens entretenen amb programes o llocs virtuals, on uns quants privilegiats guanyen diners perquè deuen diners, pel fet de tenir diners. Pot semblar incoherent però, un cop més, és el peix que es mossega la cua. Ens donen, aparentment, l’oportunitat de poder albirar un horitzó ple de solucions on creiem que allí hi ha la resposta als nostres problemes amb un mínim esforç.

.

Tanmateix, la crua realitat és que a l’altra banda del mirall només hi ha el reflex de la solitud dels que viuen a la vora del penya-segat amb risc de perdre-ho tot, desheretats de la vida, sense saber com poder sortir dels llims dins d’aquesta societat desarrelada, sorda, cega i muda. Estem convençuts que la tecnologia del present està construint el nostre futur. Però, és aquesta intel·ligència, tal vegada, “massa” artificial?

De moment, des de la meva humil talaia només veig com cada dia creix més l’enuig, amb l’ànima obaga, de molts i moltes, que veiem com l’oratge venteja a l’enjòlit d’uns quants, observant com cada dia se’ns cauen més els pals del rafal.

Text: B.V. Vilarés

2 comentaris per a “Els pals del rafal”

  1. ELNA ha dit:

    Estic totalment d’acord amb les teves paraules. M ’agrada’t molt el teu article i crec que hi ha moltes persones que pensem igual. Potser, d’aquesta manera, algú hi farà una petita reflexió. Felicitats!

  2. B.V. VILARÉS ha dit:

    Gràcies pel teu comentari, Elna. Espero que s’hi faci veritable reflexió, doncs hi ha molta tasca a fer.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris