divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Petits pacients de l’Hospital de Calella podran entrar a quiròfan en un cotxe teledirigit

Foto: CSM

Els petits pacients de l’Alt Maresme i la Selva marítima que hagin d’entrar a quiròfan a l’Hospital Calella ho podran fer a partir d’ara dins d’un cotxe teledirigit. Aquesta iniciativa lúdica ha estat liderada per la infermera Mar Garcia, i compta amb la col·laboració de la resta de l’equip d’infermeria de l’àrea quirúrgica del centre. Segons informen fonts de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, l’objectiu és convertir l’espai hospitalari en un lloc més amable per als més petits.

Es tracta d’una idea innovadora, que ja s’ha anat introduint en d’altres hospitals, i que ara ha arribat a l’hospital calellenc gràcies a la donació de la casa de joguines Feber. El cotxe, color groc i de grans dimensions, serà conduït per l’equip assistencial i durà els infants, a partir de tres anys, des del punt on s’han d’acomiadar dels seus pares i fins al blocquirúrgic on han de ser intervinguts.

Per la seva part, la directora d’Infermeria de la Corporació, Joana Blázquez, ha agraït la col·laboració i considera que “és un fet molt positiu perquè ajudarà els infants a disminuir la tensió i el nerviosisme que poden sentir abans d’entrar a quiròfan”. Segons Blàzquez, que els petits hi entrin de forma lúdica “fa que estiguin distrets i mantinguin un estat més tranquil i relaxat, en definitiva el cotxe teledirigit és una magnífica eina per ajudar-los a gestionar millor un moment complicat”.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris