divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Els robots agafen posicions

Imatges: Pexels

Magatzems, quiròfans, cuines i supermercats són quatre espais que, amb l’ajut de la tecnologia 5G, es veuran especialment envaïts per tot tipus de robots. Del cert tot tipus de robots: grimpadors, mini-drons, drons, robots humanoides, plataformes… Tot plegat per augmentar eficiència i, per tant, davallar els treballadors humans, adquirint les feines més feixugues i repetitives. Tanmateix els robots s’estan apoderant també de les tasques més precises.

En grans botigues s’espera l’arribada de drons amb capacitat per detectar intents de furts i a la vegada, amb capacitat per detectar la distribució de productes i la seva corresponent reposició, per caducitat o per prestatges buits. També s’incorporaran mecanismes d’intel·ligència artificial com els miralls intel·ligents o els assistents de compres robòtics, els quals atorgaran al client una experiència més personalitzada i més agradable. Cal no oblidar que un cop fetes les compres aquestes poden ser portades a domicili per robots de repartiment o bé per drons.

.

El que s’està escampant amb gran velocitat és el magatzem manipulat per robots i vehicles autònoms. Enrere quedarà l’ofici dels vehicles elevadors amb control humà. Menys riscos i més agilitat.

Els quiròfans, els grans temples de la precisió, incorporaran més tecnologia que mai i l’ús de dades juntament amb la robotització de les tasques, facilitaran la feina dels equips mèdics i, a la vegada, optimitzaran els resultats.

A nivell gastronòmic fa poc s’ha presentat la robot de cuina Sophie, capaç de preparar i servir 80 plats… per hora. A més de cuinera, ràpida. Sophie és, per ser més exactes, una estació de cuina, la qual pot ser també llogada per a tot tipus d’esdeveniments. El que sembla força clar és que les estacions de cuina estan destinades a escampar-se.

Robots i Big Data i 5G i Intel·ligència artificial estan inicialment trobant els seus espais més escaients, però jo avui en dia ja els veig ben bé per tot arreu.

Article: Albert Cebrián

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris