divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Ens reconeixen facialment

Imatges: Pexels

El DNI i el passaport tradicionals sembla que tenen els jorns comptats. Veiem com ja existeixen aeroports on s’ha substituït la presentació del passaport per la tecnologia del reconeixement facial. I a estats com Alemanya o Espanya s’acceptarà un DNI digitalitzat en el mòbil. Tot plegat per comoditat i sobretot per seguretat.

Les nostres dades podran constar en mecanismes de reconeixement facial d’arreu del món i, mercès a la intel·ligència artificial i a la gestió de dades massives, sabran informació sobre els nostres hàbits, moviments, evolució del rostre… Fins al punt que hotels podran personalitzar les claus de les habitacions reservades, o museus detectaran, només entrar, la nostra edat i procedència. Es tracta d’una exposició pública de la nostra intimitat per aconseguir unes experiències més plaents.

.

Apple va popularitzar als mòbils el reconeixement facial. Altres empreses tecnològiques han adoptat també aquesta funció en llurs dispositius. I aquesta tecnologia ha estat venuda, amb una exactitud cada cop més afinada, per empreses tecnològiques a governs. Xina o Gran Bretanya ja han començat a instal·lar càmeres de vigilància al carrer amb les que localitzar, per exemple, persones en cerca i captura.

Tot plegat implicarà també la fi del paper. Ja disposem de sistemes quotidians substituïdors de paper, com les entrades digitals o els correus electrònics, i la desaparició de la gestió de DNI i passaport, de primeres, significaria l’eliminació de molta paperassa. Més endavant la substitució del reconeixement facial podria estendre’s a tot tipus de documents acreditatius i a tot tipus d’accessos a edificis i instal·lacions i això implicaria l’eliminació de barreres físiques i, a la vegada, simplificaria l’entrada.

.

Un complement del reconeixement facial és el reconeixement de l’iris. Es tracta d’una cursa per assegurar una precisió altament fiable amb la que guanyar un passes més en la particular dinàmica del progrés.

Article: Albert Cebrián

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris