divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Envoltats pel 5G

Foto: Arxiu

La tecnologia 5G permet la transmissió d’un gran nombre de dades a un ampli conjunt de dispositius amb una connexió inalàmbrica. Això permet el funcionament adient, en especial, pels robots.

La manca d’interferències d’aquesta nova tecnologia ha suposat ja una revolució en el sector sanitari i en concret dins l’àmbit de la cirurgia. Ja s’han realitzat diverses intervencions quirúrgiques a distància, les quals ajuden a donar assistència en casos d’extrema necessitat, o no, i en tota mena d’emergències mèdiques. També la xarxa 5G ajuda a l’organització de les fàbriques anomenades “conscients” i al correcte desenvolupament dels magatzems, implicant, tot plegat, prescindir d’una enorme mà d’obra abocada a la rutina més desesperant. A la vegada aquesta nova tecnologia impulsa el funcionament escaient de tota mena de robots androides.

.

La revolució de les dades massives també experimentarà un gran impuls mercès a la tecnologia 5G. Cal tenir en compte que actualment ens trobem en la tercera fase de desenvolupament de l’anomenada Big Data. La primera fase es caracteritzà per l’augment de la capacitat de generar informació i d’emmagatzemar-la de forma segura. La segona fase fou el desenvolupament d’algoritmes que permetessin l’aplicació pràctica de l’enorme volum de dades recopilat. I la tercera fase, en la que ens trobem, es tracta del que hom pot anomenar “transformació digital” en la que s’observa en tots els vessants de l’activitat humana la interacció constant de la Big Data per oferir solucions a tota mena de reptes de forma altament integrada a tot tipus de tasques especialitzades.

5G també per afavorir tasques de drons que ajuden a reforestar zones cremades. 5G per dispositius que contribueixen a mantenir les nostres llars amb les màximes condicions higièniques. 5G per tot. Llarga vida al 5G… fins que arribi el 6G!

Article: Albert Cebrián

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris