divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Estudiants maresmencs podran fer les seves pràctiques amb tecnologia robòtica puntera

Pinça universal de tres dits

L’empresa Schunk ha fet la donació d’una pinça pneumàtica universal de tres dits al laboratori del Tecnocampus Mataró-Maresme. Aquesta empresa alemanya, referent mundial en tècniques de subjecció i agafada, ha aprofitat la seva ubicació al mateix Tecnocampus per oferir als estudiants del centre i els alumnes del cicle formatiu de Mecatrònica Industrial de l’Institut Miquel Biada aquesta nova eina d’última generació perquè puguin fer les seves pràctiques de robòtica.

.

Es tracta del model JGZ, que ja s’ha instal·lat aquest mes de març al robot IRB120 de l’empresa ABB, a l’Escola Superior Politècnica. La nova pinça permet una programació més precisa i s’adapta millor a la geometria de les peces amb les quals el robot està dissenyat per treballar. A més, té usos molt diversos en la indústria: des de la construcció i el maneig de màquines, fins a l’ensambladura i a l’automoció. El material amb què està elaborada – aliatge d’alumini d’alta resistència- fa que el seu pes sigui molt baix, característica que, juntament amb les dimensions compactes, permeten una major precisió d’agafada.

El robot en el qual s’ha instal·lat el nou sistema es troba al laboratori de l’edifici TCM3 del parc empresarial. Els estudiants que podran gaudir de la millor tecnologia en el sector són els alumnes del grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica del TecnoCampus i del CFGS en Mecatrònica Industrial de l’institut Miquel Biada.

Segons els experts, la robòtica apunta a ser imprescindible en un escenari no massa llunyà, i les professions vinculades al sector tecnològic seran les més demandades durant els pròxims anys.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris