divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Hologrames arreu

.

Microsoft ja genera hologrames de persones, amb un alt nivell de nitidesa, que es poden fer servir en un gran nombre d’aplicacions. Així, per exemple, hom pot fer conferències o presentacions a distància. Si a això li ajuntem el Translatotron, un mecanisme de Google que permet traduir la veu a un altre idioma sense necessitat de text com a intermediari, l’experiència de traslladar a una persona a qualsevol part del món per fer una xerrada en qualsevol idioma és una capacitat increïble que ja és a l’abast nostre.

Microsoft ja porta anys explorant la realitat augmentada amb les seves famoses hololens. Actualment la seva nova versió, hololens 2, està essent aplicada amb insistència en el camp professional. Tota aquesta experiència li ha permès a Microsoft anar més enllà de la realitat augmentada, amb l’ús d’ulleres, per centrar-se en l’elaboració d’hologrames que complementin les nostres experiències.

.

Justament el desenvolupament de la realitat augmentada i la millora de dispositius com els rellotges intel·ligents o la corrua d’elements que formen part de l’Internet de les Coses, fa preveure que d’aquí pocs anys els mòbils desapareixeran. Una desaparició en mig d’un mar de ginys intel·ligents i d’un fotimer d’hologrames arreu.

És fonamental, per a la implantació dels hologrames, com interactuem amb ells. Poden ser uns elements que mercès a la intel·ligència artificial interactuïn amb nosaltres o poden ser repliques a l’instant dels individus que es comuniquin de forma espontània amb d’altres. És a dir, els hologrames poden ser robots virtuals que apareguin a establiments comercials, museus i exposicions o bé poden ser persones que, per mitjà d’una nova forma de comunicar-se, parlin amb nosaltres en temps real. I, al mateix temps, poden generar-se hologrames d’objectes que tindran una enorme utilitat en el camp de l’ensenyament o, per exemple, en l’elaboració d’escenaris teatrals o cinematogràfics. A la vegada, els món dels hologrames composaran nous corrents artístics, com ja està succeint amb la realitat virtual, amb els que fruir d’immersions a històries fictícies capaces de copsar-nos.

Hem d’estar ja preparats a deixar-nos conquerir per la revolució hologràfica, una revolució imparable.

Article: Albert Cebrián

Imatges: YouTube

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris