divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Ingressa en un centre de menors el jove acusat d’una presumpta agressió sexual al Masnou

Foto: Arxiu

El jove menor d’edat que va ser detingut la matinada de divendres 28 a dissabte 29 de juny per la presumpta agressió sexual a una noia del Masnou, ingressarà durant tres mesos en un centre de justícia juvenil, com a mesura cautelar, per ordre de la Fiscalia de Menors. Aquest jove és un dels menors migrants no acompanyats (MENA) que es troben en el municipi maresmenc sota la tutela de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA).

Segons informa l’Ajuntament del Masnou, aquesta presumpta agressió sexual va quedar en temptativa perquè amics del detingut li van recriminar l’actitud i se’l van emportar. El consistori, però, ha avançat que es presentarà com a acusació popular en la causa, tot reiterant el seu suport a la víctima, i posant a la seva disposició els recursos que pugui necessitar.

Aquest dilluns, l’alcalde i altres membres de l’Equip de Govern han mantingut una reunió d’urgència amb representants de la DGAIA i de la cooperativa EDUVIC (gestora del centre d’acollida de menors del Masnou) per tal de fer-ne seguiment. El consistori masnoví ha exigit al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat més mesures i immediates per abordar aquesta situació. Algunes de les mesures que s’han reclamat són increments de la ràtio de les persones educadores o la creació de plans ocupacionals que permetin incorporar educadors de carrer al municipi.

Can Malet | Foto: G.M.

El mateix consistori també recorrerà a altres institucions, com la Diputació de Barcelona, a qui amb anterioritat ja s’havia sol·licitat la creació d’una línia d’ajuts extraordinaris com a municipi acollidor de menors, alhora que reforçarà la vigilància policial. Per altra banda, també es convocarà una sessió urgent de la Taula de Treball dels Joves que Migren Sols, que coordina el treball dels diversos agents que treballen per a la inclusió social d’aquest col·lectiu al Masnou, i de la Taula d’Acollida, que aplega entitats que col·laboren en la integració dels menors migrants no acompanyats.

Per altra banda, els Jardins de Can Malet del Masnou acolliran aquest dimecres, 3 de juliol, a les 20 h, un concentració de condemna aquest intent d’agressió sexual. També, durant l’acte, es llegirà un manifest de suport a la víctima i per a condemnar els fets.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris