dilluns, 16 de setembre de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Jo cerco solucions

.

Sovint, com una pauta de pensament saludable, em dic que jo cerco solucions als conflictes, deixant a peu de vorera les queixes. Solucionar és una forma d’encarar les problemàtiques amb optimisme i sentint-nos xirois. I potser per estar fascinat per aquest tipus de pensament lluent, estic al mateix temps fascinat de forma insistent per les noves tecnologies. Hi ha tres exemples que els tenim a tocar que esdevenen un fidel reflex de la mà angelical de la tecnologia.

S’ha aconseguit transformar els senyals WI-FI en electricitat. I aquesta transformació implica que en un futur no molt llunyà els mòbils no necessitaran ser carregats. Es carregarien directament amb el WI-FI casolà, per exemple. Us imagineu mòbils sense carregadors i sense bateries? Doncs fora un alliberament notable d’un parell de càrregues que acostumen a fer la guitza en els moments menys escaients. Per altra banda aquesta transformació també significaria un avenç en les intervencions de salut, car podríem estructurar sensors per a exploracions internes que no requeririen cap mena de bateria.

.

I ja tenim ben a prop la tecnologia 5G. S’han presentat els primers mòbils habilitats per emprar-la. Amb aquesta tecnologia s’aconseguirà prescindir de cablejat per a la connexió WI-FI. D’aquesta manera arribarà Internet a qualsevol poblet del planeta, per més aïllat que estigui. I això és possible perquè aquest tipus de tecnologia disposa de routers inalàmbrics que sols situant-los al costat d’una finestra ja reben el senyal necessari per a una correcta connexió a la xarxa.

Tenim la revolució de les pantalles flexibles molt a la voreta. LG presentà a CES2019 un televisor enrotllable i una poc coneguda empresa xinesa féu un avançament modest del mòbil flexible de Samsung que amb molta probabilitat serà presentat a Barcelona a finals de febrer. Les pantalles deixen la rigidesa per a poder ser més fàcil portar-les. I es tracta d’això: facilitar la vida a base de solucions.

Article: Albert Cebrián

Imatges: YouTube

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per