divendres, 23 de agost de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La felicitat no existeix

.

Quan filosofem ens correspon donar definicions d’allò que estem analitzant. Per tant, considero que quan afirmo que la felicitat no existeix, cal oferir el concepte de “felicitat”.

La felicitat és un estat d’ànim que proporciona serenor i/o alegria. Es tracta d’un estat emocional compost pel conjunt d’emocions que ens articulen. Conjunt on trobem, per exemple, la por o la inseguretat amb tots els seus matisos. I en aquest conjunt d’emocions no podem prescindir d’aquelles que ens proporcionen dolor. És a dir, no podem deslliurar-nos de la xarxa d’emocions amb punts foscos i punts brillants. Per tant, cercar la felicitat és com posar-se a la recerca dels unicorns o de les fades meravelloses de les històries dels germans Grimm.

.

I enmig d’aquesta folla recerca, en la que participen il·luminats de tota mena hi ha, en concret, unes pautes per arribar a ella que m’agradaria destacar. Les pautes per arribar a la felicitat es basen en centrar la culpabilitat de no ser feliç en l’individu. Aleshores hom descriu que les persones tenen un gran poder per transformar les desgràcies de l’entorn.

Sembla que l’entorn sigui quelcom que ens ve donat i que difícilment puguem transformar. Sembla. I ho sembla quan el focus de l’atenció es concentra de forma obsessiva en les persones. I davant d’aquestes pautes que ens parlen de modificar les actituds i els nostres diàlegs interns, cal recordar novament que: no ens hem d’adaptar a l’entorn, l’entorn s’ha d’adaptar a nosaltres.

Aleshores, em ve al cap una evidència: hi ha una gernació de recercaires de felicitat que són capaços de seguir tot tipus d’indicacions. I al final dels seus camins, malauradament, no hi ha res de res.

Article: Albert Cebrián

1 comentari per a “La felicitat no existeix”

  1. ELNA ha dit:

    Podríem fer tot un debat entorn a la felicitat. Hi ha tants formats com persones, doncs cada mestre té el seu llibret. Tema tan profund com interessant.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per