dijous, 21 de novembre de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Clara Peya, la noia del piano

Fotos: Vicens Tomàs

Clara Peya va ser l’artista que va tancar el cicle ‘Singulars’ el passat dissabte dia 24 al Teatre de Palafolls. La Clara és una creadora escènica completa que abraça un ampli ventall en la seva creativitat. Com a veu, pianista i compositora ha anat teixint una xarxa al llarg dels anys que l’ha consolidat com una icona de la música a casa nostra.

Nascuda a Palafrugell, Clara Peya va ser guardonada per la revista Enderrock amb el premi al Millor disc de l’any 2018. I el passat mes de març, el Consell Nacional de Cultura i de les Arts va anunciar que serà una de les guardonades d’enguany dels Premis Nacionals de Cultura 2019.

.

Amb la seva joventut ha presentat vuit discos, ha col·laborat en projectes d’altres artistes amb música i teatre, i és cofundadora de la companyia ‘Les Impuxibles‘, amb la seva germana Ariadna.

El resultat del treball perfeccionista de tots aquests anys és el fruit de la seva persistència a la recerca d’una fórmula personal que li permetés expressar-se lliurement i sense crear-se límits. Experimenta i interpreta en diferents gèneres: pop, jazz, folk, electrònica, rap,… sempre amb segell propi i dominant el piano amb personalitat i espontaneïtat.

.

Acompanyada a l’escenari per Vic Moliner, veterà als escenaris com a músic i productor, i Magalí Sare, deliciosa veu i percussió, van presentar el seu treball ‘Estómac‘. Amb força i amb sensibilitat, el trio va anar descobrint la seva obra aparentment transgressiva però plena de suavitat i coherència, relatant els seus punts de vista i la seva filosofia de vida amb llibertat i sense tòpics.

De vegades es pot pensar que l’art ha arribat a un límit i que tot ja s’ha dit. En aquest cas, l’espectacle de la Clara és original i autèntic, fidel i compromès; ella ha cercat la seva fórmula personal per expressar-se i ha fet connexió amb el públic que la segueix, cada vegada més receptiu i per tant més nombrós.

Els assistents que omplien la sala del teatre va gaudir del concert, innovador i personal d’alt nivell, pura energia que belluga emocions i remou sentiments. Així és l’art que reflecteix i commou a qui el crea i a qui l’observa amb obertura i sensibilitat, creant un circuit d’energia compartida que l’enlaire i el fa universal i perdurable.

Article: Carme Beltran Boix | Fotos: Vicens Tomàs

Àlbum de fotos

.

.

 

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per