dissabte, 17 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La Generalitat cedeix a Mataró el seu tram de l’N-II

El tram cedit | Imatge: A.M.

La Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Mataró han signat aquest divendres un conveni de cessió del tram de 3,66 quilòmetres de la carretera N-II que passa per la capital del Maresme. A partir d’aquesta signatura, duta a terme pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i l’alcalde de Mataró, David Bote, la capital del Maresme comptarà amb la titularitat d’aquest tram de via.

La cessió es farà en dues fases. A partir d’aquest mateix divendres, amb la formalització del conveni, ja s’ha cedit al municipi el tram entre la riera d’Argentona i el pas del Cargol. El mateix conveni preveu que el consistori mataroní executarà un seguit de tasques de condicionament, adequació i remodelació en aquest primer subtram, finançades pel Departament de Territori i Sostenibilitat amb una subvenció de 240.000 euros que es rebrà en el termini de 2 mesos. Les actuacions contemplades són millores de l’enllumenat, asfalt i senyalització de la via.

Foto: A.M.

El següent subtram, entre el Cargol i la riera de Sant Simó, serà cedit al municipi quan la Generalitat finalitzi la construcció d’una rotonda prevista a la zona de Sant Simó. Aquestes obres, que tenen un cost aproximat de 565.000 euros, s’executaran en el termini màxim de 2 anys a comptar des d’avui. Un cop enllestits els treballs, la cessió d’aquest segon tram de l’N-II es farà efectiva per resolució del conseller competent.

Segons avancen fonts municipals, aquestes actuacions a l’N-II es complementaran en el futur amb el desenvolupament urbanístic del sector Iveco-Pegaso, amb l’objectiu d’endreçar la façana marítima entre el TecnoCampus i l’estació de tren i que també suposarà actuar sobre la banda mar de la via en aquest àmbit per part dels promotors. Per altra banda, el consistori mataroní està negociant amb l’Estat, Adif i Renfe la proposta d’integrar l’estació de tren amb el futur pas de la ronda Barceló-Port, que milloraria l’accessibilitat a la zona marítima travessant l’avinguda del Maresme (N-II).

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris