divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La gran festa del compromís, solidaritat i l’agraïment

.

Amb motiu del 40è aniversari de la Fundació Gavina, aquest dijous dia 26 de setembre es va presentar el documental ‘Gavina. Fent volar els infants del Raval i del món‘ a la Filmoteca de Catalunya amb la sala plena d’amics, col·laboradors i gran expectació. En aquest documental de Vicens Tomàs i Ignasi Oliveras ens presenten els orígens de la fundació i la seva trajectòria fins al dia d’avui a través de la visió dels seus protagonistes: educadors dels inicis i actuals, infants i joves que ja han “volat”, i que expliquen les experiències infantils, i com han anat superant les situacions que la vida els ha posat al seu pas, alguns encara vinculats a la fundació i treballadors.

Equip de càmeres

L’acte s’inicia amb una explicació del malgratenc Vicens Tomàs i, amb tot a punt per a la projecció, amb la foscor i el silenci amatent, apareix la cantant Tati Cervià, cantant a cappella les “Nanas de la Cebolla” de Miguel Hernández, entre silenci total i l’emoció que transmet el poema i la Tati en la seva interpretació, que va rebre llargs aplaudiments i el reconeixement dels assistents.

El documental és una manifestació de la solidaritat i el compromís en estat pur. Agraïment, empatia i amor surten de la veu dels seus protagonistes que transmeten espontaneïtat i sinceritat en les seves declaracions més íntimes i personals. Es tracta d’un treball fet amb cura i sensibilitat, que mostra el que es pot fer i els resultats d’una labor continuada per millorar la situació de molts nens i joves als que la vida els ha col·locat al marge o “els hem col·locat al marge”, com diu el Pare Manel.

Tati Cervià

Tots els testimonis mostren un esperit de superació, animats i acompanyats pels educadors de Gavina, manifestant que sense el seu acompanyament no haguessin superat, com ho han fet, unes situacions molt crítiques.

Després de la projecció es va fer una taula rodona amb alguns dels protagonistes que van compartir amb el públic algunes anècdotes més.

Aquest treball pretén donar a conèixer l’entitat animant a participar en aportacions i compromís, i fent un pas més per mostrar la seva activitat a persones que no coneixen la seva existència. Les persones interessades podeu cercar informació i apropar-vos a l’entitat.

Article i fotos: Carme Beltran Boix | Vicens Tomàs | Toni López

Àlbum de fotos

.

.

.

.

.

Tot l’equip del documental

 

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris