divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La Llei de Costes acaba amb tres dècades d’història del Club Nàutic Pineda

Imatge: G.M.

Després de 29 anys d’història, el Club Nàutic Pineda de Mar, un dels històrics de la vela catalana, tanca definitivament la seva activitat. Aquesta entitat històrica del Maresme comptava amb un centenar de socis, una massa social de 1.500 persones i 10 empleats. D’aquesta manera es tanca el capítol del club maresmenc, que s’ha vist forçat per la modificació de la Llei de Costes per la qual s’obliga als clubs amb instal·lacions nàutiques a tenir una superfície màxima de base nàutica de 300 metres quadrats per rebre o renovar concessions.

El tancament del Club Nàutic Pineda de Mar s’uneix als de Cabrera de Mar i Canet de Mar, els primers afectats per l’actualització de la normativa. Fins a vuit clubs més, la gran majoria dels quals amb més 50 anys d’història i alguns que fins i tot superen el segle d’existència, es troben en la mateixa situació i esperant a rebre una notificació que els obligui a cessar les seves activitats. En total, la nova Llei de Costes posa en perill l’activitat d’uns 3.500 socis i els llocs de treball directe de més de 250 persones a Catalunya.

Imatge: ‘Defensem la vela’

El president de la Federació Catalana de Vela, Xavier Torres, considera que la vela es troba en “una situació crítica, tant a nivell competitiu com lúdic”. Torres ha afegit que el Club Nàutic Pineda de Mar “és el nou afectat d’una llei que deixa de banda els milers de persones que gaudeixen de l’esport a tot el territori”, i denuncia que “ens tanquen les portes del mar als ciutadans”. Actualment, la Federació Catalana de Vela manté un contacte constant tots els clubs que es troben en situacions similars per intentar revertir aquesta situació crítica dels clubs a través de la campanya “Defensem la vela“.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris