divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’Arts d’Estiu viu una nit rodona amb el concert de Joan Dausà

Fotos: Vicens Tomàs

Joan Dausà ofereix un concert rodó, acompanyat per un nombrós públic disposat a compartir una nit d’estiu fantàstica a l’Arts d’Estiu Costa Barcelona. Això era el passat dissabte dia 17.

Dausà és un gran músic, cantant i compositor amb set anys als escenaris que l’han consolidat, però també és un gran comunicador. El test d’entrada, que va fer al públic per aconseguir complicitat a l’espectacle, era saber la procedència dels assistents: Pineda, Santa Susanna, Maresme i d’altres poblacions. També va voler saber quants eren seguidors i quants era la primera vegada, amb comentaris inspirats i eixerits que van divertir als presents. Més endavant proposà un segon test, interrogant sobre qui es considerava feliç o desgraciat, preàmbul de la cançó ‘M’hauria agradat’.

.

Joan Dausà volia mirar el públic en les seves presentacions i comentaris per veure les seves cares i “sentir-se a prop”, va comentar, així és que els tècnics, amatents amb les seves indicacions, aconseguiren crear un ambient càlid i distès.

Seguint el concert, amb veu serena i contundent, Dausà va manifestar el seu suport i reconeixement per a Open Arms per la feina davant la injustícia dels qui no volen complir les lleis acordades. També va manifestar que la recaptació d’aquest concert i la del Porta Ferrada aniria íntegrament per aquesta ONG que es juga la vida salvant persones al mar.

‘No pots tancar-nos a tots’ és una cançó inspirada en el procés d’autodeterminació, enregistrada el setembre del 2017, assegurant que en aquell moment no es podia ni imaginar que els fets anirien tal com han anat, i la injustícia que representa tenir ciutadans injustament tancats a la presó. Va esdevenir una interpretació íntima que va cantar sol acompanyant-se al piano. El concert va anar seguint repassant el seu darrer treball ‘Ara som gegants’, però també amb peces dels dos discos anteriors.

.

Joan Dausà té clar que aquí hem vingut a aprendre i que hem de viure el present, sense recordar tant o planejar tant. Aquesta idea queda poèticament clara a la cançó ‘Caure no feia mal’, tota una filosofia.

Al noi de Sant Feliu de Llobregat el van acompanyar els músics Fluren, a la guitarra i teclats; Núria, al violoncel; Jordi, al baix; i Arnau, a la bateria. Entre tots van crear un gran espectacle amb una mica de romanticisme, ferm compromís i ple d’optimisme, tots cantant ‘Tot anirà bé’, tot un plaer.

El concert va esdevenir un notable èxit que el públic va rebre amb eloqüents acompanyaments i aplaudiments, aconseguint que després del comiat i tres bisos. Dausà i els seus músics n’oferissin encara dos més a un públic agraït i content d’haver compartit una nit rodona, a la vora del mar, acariciats per la suau brisa marinera d’estiu.

Article: Carme Beltran Boix | Fotos: Vicens Tomàs

Àlbum de fotos

.

.

.

.

.

.

.

 

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris