divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’ATC distingeix Arenys com a ‘Vila Marinera’

Maresmar | Fotos: Vicens Tomàs

Després d’haver-ho aconseguit Sant Pol de Mar la primavera passada, l’Ajuntament d’Arenys de Mar ha superat també el procés de selecció format per professionals destacats i reconeguts de diferents àmbits per accedir al projecte de marca de ‘Viles marineres’ que promou l’Agència Catalana de Turisme (ACT). Aquesta nova marca turística defineix municipis que tenen una forta personalitat definida per aspectes, com ara el caràcter històrico-cultural, gastronòmic, paisatgístic o per promoure esdeveniments al voltant de la relació entre l’home i el mar.

Arenys de Mar, que va presentar la seva candidatura a través de la regidoria de Turisme i Patrimoni, ha estat seleccionada després de detallar la programació d’activitats turístiques orientades l’àmbit nàutic i mariner o elements com el retaule, el cementiri i les col·leccions del Museu d’Arenys vinculades al seu origen mariner. A més. el Calamarenys, amb el seu important component gastronòmic lligat al calamar, és una de les propostes que també han donat pes a la memòria justificativa d’activitats.

‘Viles Marineres’

Aquesta marca s’adreça a les poblacions litorals que conserven viva la cultura i l’activitat humana lligada del mar on els paisatges i els espais naturals marins, el patrimoni cultural material i immaterial, els sistemes d’interpretació i valoració, la indústria pesquera i les activitats nàutiques els donen identitat i permeten oferir experiències vinculades a la seva descoberta.

La nova marca, juntament amb Pobles amb Encant i Viles i Ciutats amb Caràcter, forma part de l’estratègia de l’ACT per promocionar el turisme cultural i s’afegeix a la vintena de programes de treball segmentats existents. Més de 1.200 empreses i entitats del sector turístic català ja hi estan adherides.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris