divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’atur maresmenc augmenta al setembre molt per sobre de la mitjana catalana

Font: CCM

Aquest darrer mes de setembre la comarca del Maresme ha registrat un augment de l’atur de l’1,92%, molt per sobre de la mitjana catalana que ha comptabilitzat un increment del 0,32%. A més, cal destacar que el comportament del conjunt de la província de Barcelona ha aconseguit reduir les xifres de desocupació un 0,80%. L’única lectura positiva que es pot fer és que la comparativa de l’actual situació de l’atur a la nostra comarca ha millorat respecte a l’any passat. En concret, la xifra de persones sense feina és un 1,58% inferior als registres del mes de setembre de 2018.

A hores d’ara, un total de 23.649 persones estan inscrites a les oficines d’ocupació del Maresme com a demandants de feina, una xifra que col·loca la taxa d’atur comarcal en l’11,77%. El Maresme manté, per tant, un percentatge de desocupació superior al provincial (10,11%) i al català (10,09%).

.

Segons recull el Report d’Atur del mes de setembre publicat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, la comparativa interanual reflecteix que tots els sectors econòmics registren una disminució de l’atur i només es detecta un increment entre el col·lectiu de persones SOA (sense ocupació anterior). En canvi, l’anàlisi intermensual constata un increment de la desocupació en tots els sectors, excepte a la construcció, on l’atur ha baixat un 1,29%.

Del mateix informe es desprèn que l’atur maresmenc es caracteritza per la seva forta feminització (el 58% del total de demandants de feina són dones), encara que en el darrer mes, la desocupació ha afectat més als homes que a les dones (entre el col·lectiu masculí l’atur ha augmentat un 3,47% davant del 0,82% registrat entre la població femenina).

En l’àmbit local, 13 municipis han trencat la tendència comarcal i ha registrat lleugeres disminucions de la desocupació. Es tracta d’Arenys de Mar, Arenys de Munt, Dosrius, El Masnou, Montgat, Premià de Mar, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Teià, Tiana, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar. Premià de Dalt no ha registrat cap variació respecte al mes anterior.

Pel que fa a la taxa d’atur, els municipis que tenen menys desocupació són Tiana, Alella i Cabrera de Mar. La taxa d’atur és inferior al 7% en aquests pobles. En canvi, Pineda de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Santa Susanna i Tordera registren una taxa d’atur superior al 14%.

.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris