divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Les alcaldies de nou municipis maresmencs canvien de color polític

Imatge: CCM

Dissabte passat, 15 de juny, es van constituir els 30 ajuntaments del Maresme i es van escollir les alcaldesses i alcaldes. Un total de 20 batlles repeteixen i 10 són nous en el càrrec. A més, el resultat electoral o els pactes postelectorals han fet canviar de color polític nou municipis: Cabrils, Dosrius, Malgrat de Mar, Palafolls, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Pol de Mar, Tiana, Sant Iscle de Vallalta i Argentona. En aquests dos darrers municipis, que repeteixen alcalde, les candidatures per les quals es van presentar a les eleccions municipals estan adscrites a partits diferents que en el mandat anterior. Ara, Sant Iscle suma pels comuns i Argentona per ERC.

Actualment, 18 dels 30 municipis del Maresme tenen alcaldessa o alcalde d’ERC. Segons les dades facilitades pel Consell Comarcal, la formació republicana, que compta amb 158 regidors en el conjunt de la comarca, ha millorat resultats respecte al mandat anterior. Ha augmentat 40 regidors i ha passat de 14 a 18 alcaldies. Tot i haver perdut Dosrius, sumen els municipis de Cabrils, Palafolls, Sant Cebrià de Vallalta, Tiana i Argentona. En aquest darrer municipi la suma de forces que es presentava sota les sigles de “Unitat” sumen en l’àmbit comarcal i provincial per ERC.

Per altra banda, la segona formació amb més nombre d’alcaldies és Junts x Catalunya. Aquesta formació compta ara amb 6 batlles, 2 menys que l’antiga CiU. Han perdut Cabrils i Sant Pol de Mar. En el conjunt dels municipis maresmencs han obtingut 94 regidores i regidors, 14 menys que CiU. Per la seva part, el PSC ha mantingut el nombre d’alcaldies (5), si bé amb canvis. Ha perdut Palafolls i ha guanyat Dosrius. En total tenen 88 representants municipals a la comarca, 21 més que a l’anterior legislatura. En Comú Guanyem només ha obtingut l’alcaldia a Sant Iscle de Vallalta, on la candidatura independent ‘Som-hi per Sant Iscle’ suma en l’àmbit comarcal i provincial pels comuns. En el conjunt de la comarca han millorat resultats passant de 22 a 25 regidores i regidors.

Finalment, s’estrenen en el càrrec d’alcalde o alcaldessa, Marc Almendro (Alella), Josep Sánchez (Arenys de Munt), Maite Viñals (Cabrils), Silvia Garrido (Dosrius), Joan Mercader (Malgrat de Mar), Francesc Alemany (Palafolls), Albert Pla (Sant Cebrià de Vallalta), Albert Zanca (Sant Pol de Mar), Marta Martorell (Tiana) i Carola Llauró (Vilassar de Dalt).

Alcaldesses i alcaldes maresmencs

.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris