divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’Estat Denuncia l’Ajuntament de Vilassar de Dalt pel suport a una moció del Parlament

Foto: Arxiu

L’Advocacia de l’Estat ha interposat un recurs contenciós-administratiu contra l’acord adoptat per l’Ajuntament de Vilassar de Dalt en el plenari celebrat el 25 d’octubre del 2018, en el qual es donava suport a la Resolució 92/XII del Parlament de Catalunya d’11 d’octubre de 2018 sobre la priorització de l’agenda social i la recuperació de la convivència, també recorreguda. Aquesta resolució reprovava “els actes repressius contra la ciutadania i condemna les amenaces d’aplicació de l’article 155 de la Constitució, la il·legalització de partits polítics catalans, la judicialització de la política i la violència exercida contra els drets fonamentals“. També instava a les institucions i els partits catalans “al diàleg, a l’acord i al respecte de la pluralitat de les diverses opcions de tots els catalans”, i rebutjava i condemnava el posicionament del rei Felip VI per “la seva intervenció en el conflicte català i la seva justificació de la violència exercida pels cossos policials l’1 d’octubre de 2017“.

Els grups municipals d’ARA Vilassar, CUP i PdeCAT han emès un comunicat conjunt manifestant que l’esmentada moció era “només d’una moció declarativa per donar suport a una resolució del Parlament, un posicionament del plenari com molts d’altres”. També defensen “la llibertat d’opinió i posicionament dels grups i les institucions com una component bàsica de la llibertat d’expressió”, i lamenten que l’Advocacia de l’Estat, depenent del govern central, “és a dir del govern del PSOE”, subratllen, “segueixi en aquesta línia de judicialització del conflicte”.

Segons els esmentats grups vilassarencs, aquesta denúncia “xoca amb la pretesa priorització del diàleg com a eina bàsica per resoldre els conflictes polítics“. Per últim requereixen al govern socialista que “posi ordre entre els seus òrgans davant d’aquests atemptats bàsics”, i demanen que totes les candidatures que es presenten a les properes eleccions municipals “es comprometin a respectar la llibertat de posicionament dels diversos grups municipals”.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris