divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’Ironman Barcelona-Calella és el més multitudinari del món aquest 2019

Ironman Calella | Foto: A.C.

Van sis edicions, però sembla que va ser ahir quan Calella va estrenar la seva capitalitat catalana del triatló amb l’Ironman Barcelona. El pròxim diumenge 6 d’octubre la comarca del Maresme i tot el seu entorn escriurà un capítol més d’aquesta història amb el mateix entusiasme del primer dia.

Una edició més que presenta xifres portentoses, ja que diumenge que ve seran 3.800 atletes els que sortiran des de Calella. Un augment d’inscrits respecte a l’any passat que converteix la prova catalana al Ironman més multitudinari del món d’aquest 2019.

Foto: Arxiu

La prova és ideal per posar el colofó ​​a la temporada de triatló, amb atletes de tot el món que s’enfrontaran a 3,8 quilòmetres de natació a les aigües del Mar Mediterrani, 180 quilòmetres de ciclisme ràpids gairebé sense desnivell i 42, 2 quilòmetres de cursa a peu a primera línia de mar.

Entre els centenars de participants, també van a l’alça aquells que han decidit repetir la seva experiència a Calella, així com els debutants, que representen més del 40% del total d’inscrits a la cursa. També tenen una presència cada vegada més notable dels clubs, que donen color al programa Ironman TriClub.

Imatge: Arxiu

Atletes que, com és habitual, aterraran a Calella des de molts racons del món. Un any més, el Regne Unit encapçala la llista de països amb més atletes, seguit dels espanyols. Per darrere, destaca l’augment d’atletes francesos i nord-americans.

Com no pot ser d’altra manera, als centenars d’atletes de Grups d’Edat s’uniran els atletes professionals. La llista de sortida masculina la lidera el campió del món Ironman, Frederik Van Lierde, que ha decidit apostar per la prova catalana per afegir-la al seu extraordinari palmarès.

Al costat d’ell estaran l’australià Nick Kastelein, segon classificat en l’Ironman 70.3 Barcelona 2017; l’alemany Christian Kramer; el sud-africà Kyle Buckingham; i el local Miquel Blanchart, entre molts altres. Blanchart buscarà una victòria que se li resisteix, després d’haver pujat al podi en tres ocasions (2014, 2016 i 2018).

Per la seva banda, la cursa d’elit femenina presenta un dels cartells més igualats dels últims anys. La sueca Sara Svensk, campiona del món ITU de Llarga Distància en 2015, surt com una de les màximes favorites, així com l’australiana Dimity-Lee Duke i la belga Katrien Verstuyft.

Per altra banda, la sortida de la prova d’enguany comptarà amb l’assistència del Secretari general de l’Esport i l’activitat Física de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris