divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

‘Madame Butterfly’ a la Temporada Lírica de Calella

.

Aquest passat divendres, dia 5 de juliol, es va presentar l’Òpera ‘Madame Butterfly‘ al teatre Sala Mozart de Calella. L’Òpera, en tres actes de Giacomo Puccini, forma part de la programació de la vuitena Temporada Lírica de la Ciutat, inclosa també al festival Nits d’Estiu a Calella (NEC).

L’obra es presenta sota la direcció artística i general d’Albert Deprius, amb l’Orquestra Simfònica Harmonia dirigida pel prestigiós director i compositor Salvador Brotons.

.

Com a protagonistes principals hi figuren Maribel Ortega, destacada soprano d’intensa i reconeguda carrera, ella és Madame Butterfly; amb Albert Deprius, tenor de llarga i consolidada trajectòria, en el paper del Tinent Pinkerton. Acompanyats d’un bell repartiment, amb una escenografia acurada que van fer gaudir els amants de l’òpera i en aquest cas de Puccini.

La Sala Mozart es va omplir d’un públic impacient per gaudir d’aquest espectacle, fruit d’un intens treball personal i d’equip, que ha generat gran expectació.

.

L’obra ‘Madame Butterfly’ és el drama d’una noia de Nagasaki, que es casa amb un tinent de la Marina americana. Tracta de la sensibilitat i delicadesa de la jove protagonista, en contrast amb un personatge prepotent i cínic que l’abandona amb la promesa de què tornarà. El dolor i la resignació de la dona emociona i enamora per la manera en què Puccini la retrata, però la il·lusió del retorn i la desesperació pel que ella no vol acceptar la manté alerta. Butterfly té un fill del tinent que ell no sap i ella no pot mantenir. Han passat tres anys des que Pinkerton la va abandonar i, quan se n’assabenta de l’existència del fill, torna però acompanyat de la seva actual esposa. Tot passa molt ràpidament i el desesper l’aboca a un tràgic final. Aquest darrer acte és molt intens, ple de matisos, reflexions i interrogants, que Puccini deixa enlaire i que cadascú haurà de valorar.

.

El públic, atent i respectuós, en absolut silenci al llarg de l’obra, es va emocionar deixant-se emportar pels esdeveniments que s’anaven desenvolupant, mostrant la seva satisfacció i admiració, aplaudint llargament i dempeus a tots i cadascun dels artistes del repartiment, músics i directors que l’han fet possible.

Article: Carme Beltran Boix | Fotos: Vicens Tomàs

Àlbum de fotos

1 comentari per a “‘Madame Butterfly’ a la Temporada Lírica de Calella”

  1. Josep serra ha dit:

    Em sembla prou encertada la crónica, en general.
    Però trobo una gran absencia dels noms de l’equip tècnic i artístic. Com per exemple els noms de la directora d’escena, escenógraf i iluminador. Ja que si aquesta obra ha resultat exepcional ha sigut per la feina feta per aquestes tres persones. Gran direcció d’escena, gran disseny de llums i gran disseny d’escenografia.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris