divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Maria Ardel de Lete guanya el XII Premi Helena Jubany

Lliurament del premi

La Sala d’Actes de la Biblioteca Antoni Comas de Mataró va acollir ahir dilluns, al vespre, l’acte del lliurament del Premi Helena Jubany, un guardó promogut per l’Associació Cultural Helena Jubany i Lorente. L’obra premiada ha estat Paper d’estrelles, de Maria Ardel de Lete (Barcelona, 1967).

El premi està dotat amb 3.000 euros i l’obra es distribuirà amb el diari Ara. A la convocatòria d’enguany del premi de narració curta o recull de contes per a ser explicats, s’hi han presentat un total de 38 treballs.

L’acte va ser presidit pel Regidor d’Administració, Bon Govern i Mobilitat de l’Ajuntament de Mataró, Juan Carlos Jerez, i els representants de l’associació promotora del premi.

L’obra

Heu fet mai cap ruta literària? Ara estan en voga; se’n fan moltes, tant per a la gent del país com, sobretot, per als turistes. Doncs aquest relat us transportarà a Londres i us immergirà en l’univers d’una autora que potser no us sonarà, Pamela Travers, i en el del seu llibre més famós, sobre el qual s’ha fet més d’una pel·lícula, que ben segur que sí que coneixeu: Mary Poppins. En aquesta ruta, un passeig amb cinc aturades, passen coses tan sensacionals com en el llibre i la guia us les narra totes amb força gràcia, sentit de l’humor i màgia a través d’un relat, Paper d’estrelles, que barreja realitat i ficció, i entusiasma. No us el perdeu.

L’autora

Maria Ardel de Lete (Barcelona, 1967) és llicenciada en Filologia Anglesa per la Universitat de Barcelona i Màster en Ensenyament de Català per a persones adultes. Treballa com a professora d’anglès a l’Institut Investigador Blanxart de Terrassa. A més, ha treballat com a professora d’anglès, català, castellà i alfabetització a centres d’adults. També ha estat finalista del Certamen de Relat Breu Amadeu Vives 2017 de Collbató, on ha guanyat diversos premis locals de poesia als Jocs Florals.

 

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris