divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Mataró acollirà el Parc Maresme Circular, un centre pioner al sud d’Europa

Projecte de l’edifici | Imatge: A.M.

La capital del Maresme acollirà el Parc Maresme Circular, un centre d’economia circular pioner al sud d’Europa de 18.000 m2. Segons informen fonts municipals, el centre s’ubicarà en un edifici singular de construcció circular al polígon de Mata-Rocafonda de Mataró. Aquesta iniciativa, impulsada pel Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme (CTRSUM), suposarà una inversió de 5 milions d’euros.

Entre altres objectius, el Parc Maresme Circular pretén generar llocs de treball, atraure sectors innovadors, tecnològics i respectuosos amb el planeta. També, la iniciativa vol integrar els sectors desfavorits i ser el projecte d’economia circular més ambiciós del sud d’Europa.

Els terrenys on s’ubicarà el Parc

Per altra banda, el Parc tindrà l’espai REFER, amb serveis relacionats amb l’economia circular com ara assessorament en auto-reparació, tallers de manteniment i reutilització, botiga de segona mà i espai d’intercanvi. També oferirà un espai de conscienciació, activitats contra el malbaratament alimentari i horts públics. El projecte s’inspira en el programa ‘Reparat, millor que nou‘, que desenvolupa l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

La primera fase de les obres del Parc Maresme Circular està previst que comenci el mes de gener de 2020, amb una durada aproximada de 10 mesos. Aquest projecte es troba en línia amb l’estratègia #Mataro2022.

.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris