divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Mataró considera “inacceptable” la nova T-Casual

Foto: Arxiu

L’Ajuntament de Mataró ha enviat un escrit d’al·legacions a l’Associació de Municipis amb Transport Urbà (AMTU) sobre la proposta de tarifes del transport públic perquè aquesta entitat defensi els interessos de la ciutat davant l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), que vol implantar els nous preus i títols a partir de l’1 de gener. L’escrit està signat per l’alcalde, David Bote.

La supressió i substitució de la T-10 per un nou títol, la T-Casual, suposa un increment d’un 11,31% a la zona tarifària 3 (de 27,40 € a 30,50 €), a la qual pertany Mataró. L’Ajuntament considera “inacceptable” que aquest títol, un dels més socials i utilitzats, “pagui les millores d’altres”, ja que gran part de la mobilitat de Mataró a Barcelona, on hi ha els principals centres de gestió administrativa, empreses i universitats, és una “mobilitat forçada” i “no necessàriament habitual”. A més, el fet que la T-Casual sigui d’ús unipersonal, no multipersonal com la T-10, “penalitza les famílies i altres formes d’ús compartit de la mobilitat”. Per altra banda, l’increment d’un 9,75% del preu del bitllet senzill de 3 zones (de 4,10 € a 4,50 €) el consideren “excessiu” pels mateixos motius.

Foto: A.M.

Malgrat això, el consistori mataroní ha valorat positivament la creació de la nova T-Usual, i ho considera una molt bona notícia per als ciutadans de Barcelona i part de l’àrea metropolitana. Però el fet de tenir viatges il·limitats en un mes “no aporta gaire als usuaris de la zona tarifària 3”, que majoritàriament no faran més d’un cop al dia el trajecte Mataró-Barcelona.

Pel que fa a la continuïtat de Mataró a la zona tarifària 3, el mateix consistori, que ha reclamat en diferents ocasions una distribució tarifària més justa, considera que aquest fet és “un greuge comparatiu, un altre peatge a la mobilitat i al desenvolupament econòmic i social” de la ciutat.

Finalment, l’escrit d’al·legacions recull també que l’ATM preveu mantenir les zones actuals amb la futura T-Mobilitat, i per tant aquesta “no comportarà cap avenç en la gestió del cobrament de les distàncies reals recorregudes”. Per últim, l’alcalde fa constar que la nova T-Usual, unida a les restriccions a l’entrada de Barcelona per als vehicles més contaminants, faran que més usuaris de Mataró optin per als autobusos interurbans. Així mateix, apunta que les restriccions de vehicles a Barcelona fan necessari implantar altres mesures, que ara es desconeixen, com la generació de zones de park and ride.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris