dimarts, 21 de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Mataró estrena ‘Peret, yo soy la rumba’

Peret

El Teatre Monumental de Mataró acull aquest divendres 22 de març, a les 8 del vespre, l’acte oficial d’estrena del documental ‘Peret, yo soy la rumba‘. Després d’haver-se projectat als festivals In-Edit, FICG Guadalajara i MUVI de Lisboa, el documental definitiu sobre el creador de la rumba catalana arriba a les sales de cinema de Barcelona, Madrid, i fins a una desena de ciutats de l’Estat.

Segons avança l’organització, l’acte oficial d’estrena comptarà amb la presència de la coprotagonista i neta de Peret, Santa Salvat, i també de membres de la família del músic, Paloma Zapata i l’equip de la pel·lícula. L’acte, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró, constarà de la projecció del documental i un concert posterior en el qual sonaran alguns dels grans èxits que van donar fama al rei de la rumba, a càrrec de Daniel Pubill i La Payoya, net i cosina de Peret, respectivament.

.

“Peret, yo soy la rumba”, una coproducció de TV3 i la Fábrica naranja, narra l’aventura artística i personal de Pere Pubill, Peret (Mataró, 1935), l’artista que amb una mica de mambo, un rajolí de “tanguillo” i una punta de rock, va crear la rumba catalana. 50 anys després de l’èxit de “Borriquito”, els néts del mestre protagonitzen un retrat íntim de la família, amb Andreu Buenafuente com a narrador.

A “Peret, yo soy la rumba” la directora Paloma Zapata signa un documental creatiu, musical i biogràfic, a través d’imatges reals, de la immersió en la família del mestre i en la vida quotidiana dels gitanos catalans. Juntament amb la família Pubill, Paloma Zapata recull el testimoni de Justo Molinero, La Chana, Petitet, La Payoya, Joanet Miliu, Calabuch, Ragna, Pep Garcia, Peret Reyes i Rafael Mol.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris