divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Memorable concert de The Chieftains i Carlos Nuñez

Fotos: Vicens Tomàs

Memorable concert de The Chieftains i Carlos Nuñez el passat dijous, al vespre, seguint el 7è Festival Jardins de Pedralbes de Barcelona.

Genial des del començament i apoteòsic final. Aquest és el resum d’un espectacle memorable on la festa, la música i la cultura van crear un fenomen singular, entusiasta i participatiu que, després de més de gairebé tres hores de concert, es va arrodonir amb la gran ballada popular entre el públic, músics, cantants i balladors omplint l’escenari en un apoteòsic fi de festa.

.

Abans de començar el concert principal la cantant Ju va actuar a l’escenari Village. L’intèrpret d’Osona va oferir un concert acústic, variat i molt proper, destacant les seves qualitats vocals i interpretatives en un ampli ventall de registres, des de la més dolça a les versions més potents d’arrel negre.

Comença l’esperada festa del retrobament

The Chieftains són el referent de la música irlandesa amb reconeixement internacional indiscutible que han obtingut a tots nivells al llarg dels gairebé 60 anys d’història.

Carlos Nuñez és el músic gallec investigador musical i intèrpret de llarga i exitosa trajectòria, admirador i alumne de Paddy Moloney, un dels fundadors de The Chieftains.

.

El concert va començar amb el grup del músic gallec. Nuñez anava presentant les peces amb el seu to amorós per la música que interpreta, i va anar donant entrada als membres del grup irlandès que s’anaven incorporant, rebuts amb entusiasme per un públic apassionat i entregat.

La segona part la van iniciar els irlandesos, amb en Paddy com a mestre de cerimònia, manifestant-se molt content d’estar a Barcelona amb tots els músics i col·laboradors. Seguidament es van anar afegint a l’escenari els gallecs, amb gaiters de Barcelona, balladors i cantants.

Una nit màgica amb la música tradicional celta com a fil conductor i un recorregut per la discografia d’ambdós grups, amb una acurada selecció del seu ampli i representatiu repertori.

El retrobament de 30 anys d’històries i col·laboracions entre els dos grups va donar com a resultat un gran i memorable espectacle, una celebració única i compartida. Un lluïment de cada membre amb els seus solos i una acció conjunta compenetrada i fidel a l’esperit del conjunt, tots acompanyats per un públic que va gaudir d’una nit inoblidable.

Article: Carme Beltran Boix | Fotos: Vicens Tomàs

Àlbum de fotos

.

.

.

.

.

.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris