dilluns, 19 de agost de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Nit de fusió amb Diego ‘El Cigala’

Continua el 7è Festival Jardins de Pedralbes de Barcelona

Fotos: Vicens Tomàs

Aquest dimecres dia 12 de juny, Diego ‘El Cigala’ va omplir el recinte gran dels jardins de Pedralbes amb un públic disposat a gaudir de la fusió del son cubà, salsa i flamenc amb el cantaor madrileny. El concert commemora el 15è aniversari de l’àlbum ‘Lágrimas negras’ que, juntament amb el gran i inoblidable Bebo Valdés, va revolucionar el mestissatge musical amb més d’un milió de còpies venudes.

Abans del concert gran, però, al jardí Cerveses Alhambra, Magalí Sare, cantant i compositora, acompanyada de Sebastià Gris a la guitarra, van oferir un concert íntim i ple de sensacions.

.

La cantant barcelonina va fer gala dels seus dots musicals i del domini de la pròpia veu deliciosa amb girs personalíssims. Els temes propis i les adaptacions sorprenen pel seu segell singular donant-li un aire innovador, fresc i juvenil.

La Magalí, soprano del Quartet Mèlt, i nova veu de la pianista i compositora Clara Peya, presenta en format duet amb el Sebastià el seu treball ‘Cançons d’amor i dimonis’ (2018), una aventura musical sorgida d’emocions profundes després d’haver patit abús psicològic i amb la intenció de passar pàgina.

.

Una obra que ha tingut molt bona critica tant de professionals com del públic que la segueix. A l’escenari Village Banc de Sabadell, el ritme encomanadís del jove Guitarricadelafuente, acompanyat del seu grup de músics, van oferir un concert alegre i festiu per acompanyar la vesprada abans del concert principal.

Diego ‘El Cigala’

I ja entrada la nit, a l’escenari principal, el cantaor va anar desgranant el concert acompanyat de Jaume Calabuch, al piano; Marco Niemietz, al contrabaix; i Israel Suárez, a la percussió. Tots ells són excel·lents músics que van fer gaudir el públic del seu virtuosisme musical en sols molt aplaudits i evidentment acompanyant al Cigala, amb la seva veu profunda i trencada, cantant a l’amor i la passió i fent l’honor a ‘Lágrimas negras‘, un clàssic emotiu fruit de l’amor i d’un mestissatge en el més ampli sentit de la paraula. El moment més intimista va ser quan va cantar només amb l’acompanyament del piano, moments especialment aplaudits.

.

El Cigala va estar bé, simpàtic, jugant amb els gots que l’hostessa li anava repostant, agraït i proper amb els músics i el públic, i oferint bisos reclamats pels assistents que volien continuar la festa.

I continua el festival, que s’allargarà fins al dia 15 de juliol, amb un ventall d’artistes de qualitat per a tots els públics, tant a l’escenari gran com a les prèvies dels jardins.

Article: Carme Beltran Boix | Fotos: Vicens Tomàs

Àlbum de fotos

.

.

.

.

.

.

.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per