divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Premià de Dalt aposta pel Sereno del segle XXI

Imatge: Serenos de Premià de Dalt

A partir del pròxim 28  de gener, Premià de Dalt comptarà amb la presència de serenos a tot el terme municipal. Aquesta iniciativa és una experiència pilot impulsada des de fa un any pel Govern municipal, i que el passat mes de desembre va rebre l’autorització del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya. D’aquesta manera, Premià de Dalt serà el primer municipi de Catalunya que comptarà amb autorització per a fer aquest tipus de vigilància als carrers.

Els serenos començaran a fer rondes a peu per tot el terme municipal, dividits per les diferents zones del municipi maresmenc. Aquestes persones estaran coordinades per la Policia Local i complementant les dues patrulles en vehicle oficial i una de paisà que hi ha des del setembre passat, i les càmeres de seguretat instal·lades des de finals del 2017.

Càmera de seguretat

Foto: Arxiu

Es preveu que aquest nou servei acabarà comptant amb un total de 12 persones que, degudament identificades perquè els veïns els identifiquin, reforçaran la vigilància i que alhora ajudaran a combatre l’incivisme i actes vandàlics. Per dur a terme aquesta iniciativa, l’Ajuntament de Premià de Dalt hi destinarà uns 100.000 euros del pressupost municipal, aprofitant el romanent de tresoreria positiu que acumula des de fa anys.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris