divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Premis Enderrock 2019: La gran gala de la música catalana

Una gran festa amb la música com a protagonista a l’Auditori de Girona aquest dijous 28 de febrer, a la nit.

Fotos: Vicens Tomàs

Una convocatòria participativa amb la música com a eina principal de comunicació i reivindicació d’una societat lliure i culturalment activa, tal com va definir Lluís Gendrau, director d’Enderrock, en el seu discurs inicial, festiu però també exigint llibertat i justícia, en aquests moments en què estem veient com perillen els drets fonamentals a casa nostra.

.

Els Catarres, Rosalia – absent però físicament a la pantalla – i Joan Dausà, han estat els principals guanyadors d’aquesta 21a edició dels Premis Enderrock (2019), amb dos guardons cadascun.

Amb la sala de l’Auditori atapeïda d’artistes amics i aficionats, els ja clàssics presentadors dels premis, Carles Xuriguera i Rafel Faixedas, amb les seves notes d’humor, van anar donant pas als artistes encarregats d’anunciar els guanyadors d’aquesta nova convocatòria dels premis. Intercalant aquests espais, les actuacions que van anar desfilant al llarg de la nit.

.

També es va projectar un vídeo amb la intervenció de Peter Gabriel, molt aplaudit, a favor del dret d’autodeterminació dels pobles i donant suport al moviment independentista català. Seguidament es va projectar el videoclip de la cançó ‘Als teus ulls’ del mateix Gabriel, una adaptació de Mario Muñoz en la que participen Lluís Llach, Joan Baez i Gemma Humet.

.La primera actuació de la nit va ser a càrrec de la Companyia Elèctrica Dharma, acompanyats de Gemma Humet i el Cor Geriona interpretant ‘Resistir és vèncer’, amb lletra de Jordi Cuixart, un moment especialment emotiu i aplaudit.

.

Altres instants especialment destacats van ser el Premi Enderrock d’Honor a La Trinca, pels seus 50 anys de la seva creació; el Premi d’Honor a Joan Manuel Serrat per la seva trajectòria, actualment de gira i que va recollir la seva filla Candela; el Premi Estrella per la seva trajectòria, a les fotògrafes ‘Colita’ i Pilar Aymerich – fantàstiques totes dues -; i el Premi Trayter al millor productor i arranjador a Mark Dasousa.

Tres hores de premis, música i companyia en un ambient lúcid, cultural i participatiu.

Article: Carme Beltran Boix | Fotos: Vicens Tomàs

Més informació

Àlbum de fotos

.

.

.

 

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris