divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Diversos ferits lleus en un assalt al centre de menors tutelats al Masnou

Imatge: CUP Masnou

Un grup organitzat ha atacat aquest dijous, al vespre, el centre de menors tutelats per la Generalitat al Masnou, segons informa l’ACN. Aquest episodi ha acabat amb almenys cinc ferits lleus, entre els quals hi hauria dos menors que van requerir atenció mèdica.

Els incidents es van iniciar a les portes de l’Ajuntament del Masnou, entre els veïns contraris als menors tutelats al municipi i d’altres que defensen el col·lectiu, i van acabar a l’alberg on viuen els menors. Aquest atac s’ha produït després de l’intent d’agressió sexual que va patir una dona dissabte passat al municipi i que va acabar amb la detenció del menor presumptament implicat. Els moments de major tensió s’han produït al voltant de les 9 de la nit, amb els menors tancats a l’interior de l’alberg. Un fort dispositiu policial ha acabat amb la detenció d’una persona.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha condemnat aquests atacs “intolerables” i actituds “violentes”, i ha destacat que es tracta de centres “de màxima protecció, que acullen les persones més vulnerables i que són un servei públic”. El mateix departament ha demanat que “la justícia actuï amb la màxima contundència davant d’aquest tipus d’actituds” de “tanta gravetat”, i ha avançat que posarà en marxa el seu equip jurídic per denunciar els fets.

Avui divendres s’han reunit, entre d’altres, l’alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, i la directora de la DGAIA per avaluar aquesta situació. També, l’alcalde maresmenc s’ha reunit cap al migdia amb el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris