divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Rescindeixen de mutu acord el contracte de la recollida de residus a Mataró

Foto: A.M.

L’Ajuntament de Mataró i Fomento de Construcciones y Contratas, SA (FCC) han acordat la resolució del contracte de la gestió del servei públic de recollida de residus, de la neteja viària, de la neteja del Passeig Marítim i de les platges adjudicat a Fomento de Construcciones y Contratas, SA (FCC) amb data 21 de juliol de 2014. L’empresa continuarà prestant el servei fins a l’1 d’abril de 2020, moment en què es preveu l’entrada del nou adjudicatari, un cop finalitzat el procés de licitació del nou contracte.

Segons informen fonts municipals, tant l’Ajuntament com FCC consideren que l’actual contracte no dóna prou resposta a les necessitats actuals de la ciutat perquè, després de gairebé cinc anys d’execució, les circumstàncies econòmiques i jurídiques han canviat substancialment. Per una banda, el servei s’hauria d’adequar a l’increment de població (més de 3.000 persones en els darrers 4 anys) i al creixement de l’activitat econòmica. Per l’altra, durant aquests darrers anys s’han produït circumstàncies que modifiquen l’estructura econòmica inicial del contracte i també hi ha hagut canvis jurídics per l’entrada en vigor de la Llei 2/2015.

Foto: Arxiu

Ara, segons l’acord de resolució del contracte, el consistori mataroní reconeix i liquidarà a FCC la quantitat de prop de 460.000 euros corresponents als imports dels serveis prestats al marge dels oferts inicialment i que han estat acreditats per l’empresa. Per altra banda, per tal que aquests serveis complementaris es mantinguin mentre FCC segueixi prestant el servei, l’Ajuntament tramitarà una modificació contractual per valor d’uns 223.000 euros.

Per la seva part, l’empresa s’ha compromès a continuar prestant el servei fins a l’adjudicació del nou contracte, i a reconèixer als treballadors adscrits els increments retributius corresponents als tres darrers exercicis (2018-2020), en aplicació del pacte salarial que ambdues parts acordin en la negociació col·lectiva.

L’acord de resolució s’ha explicat en la Comissió Informativa Municipal de Serveis Centrals, Ocupació i Promoció Econòmica i es portarà a aprovació del Ple ordinari d’abril, previst per a aquest dijous 4 d’abril.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris