divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Tot serà possible

Imatges: YouTube

La bioenginyeria ha entrat de ple dins la recerca mèdica. En aquest sentit podem afirmar que, lluny de plantejaments exageradament optimistes, estem accedint a coneixements sobre l’arquitectura i el desenvolupament dels òrgans que ens permetran una millor eficàcia en la recerca de tractaments farmacèutics per a tot tipus de malalties i alteracions. La bioenginyeria ens ajudarà també a conèixer de quina forma actuen els medicaments, amb una alta precisió, a l’interior de tot tipus d’òrgans.

Aconseguirem a eliminar espasmes, com, per exemple, els produïts pel Parkinson de la mateixa manera que avui en dia eliminem berrugues o fem decoloracions de pell. I tot això mercès a conèixer com interactuen les cèl·lules per a crear els òrgans. En el cas d’òrgans tan importants com el cor o el pàncrees tot plegat ens ajudarà a prevenir malalties i a millorar tractaments.

.

La intel·ligència artificial també s’ha incorporat a l’àrea de salut per aconseguir uns diagnòstics més precisos i més ràpids. Una rapidesa i precisió del tot necessària en l’erradicació de les malalties rares.

El que també canviarà de dalt a baix en el sector mèdic serà la visita mèdica. Com a conseqüència del gran nombre de dades que els metges disposaran sobre cada pacient i tot fent ús de les tecnologies de dades massives, gaudirem d’uns tractaments més personals i, per tant, més personalitzats.

.

I si aquestes millores semblessin poques, observem com les impressores 3D tenen capacitat per produir còrnies, nervis, pell, òrgans…

Aviat es donaran a conèixer els nous mòbils Google, els Pixel, els quals permetran compartir l’historial mèdic de l’usuari amb els operadors dels telèfons emergència. Aconseguint d’aquesta manera una solució ben personalitzada per cada tipus d’incidència.

Les noves tecnologies en una societat ja capaç de solucionar paràlisis i reduir ceguesa, ens duran ben aviat a esguardar tota mena miracles.

Article: Albert Cebrián

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris