divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Un projecte maresmenc aposta pels centres escolars sense violència

.

Tres Centres Educatius del Maresme – el CEIP Joan Coromines (Mataró), l’Institut Argentona i el CEIP Les Fonts (Argentona) – han posat en marxa el projecte Atmos. Es tracta d’un projecte, iniciat com a prova pilot, que centra la seva acció en la prevenció de la violència a les escoles i instituts tot involucrant el conjunt de la comunitat educativa: claustre, alumnat, famílies i resta de professionals dels centres que no formen part del claustre, com monitors de lleure, extraescolars i menjador o personal administratiu i de suport.

A part de les activitats que es fan amb els alumnes, la formació que duu a terme amb el professorat i les xerrades que s’ofereixen a les mares i els pares, els impulsors d’Atmos asseguren que aquesta iniciativa va més enllà. Més concretament, el referent educatiu del projecte acompanya als agents dels Centres Educatius per tal de fer adient el Projecte de Convivència de la corresponent Resolució del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, assessora els equips docents en casos de violència entre iguals que puguin detectar-se, dóna suport a les tutories amb materials adaptats per treballar a l’aula i dóna un espai individual a aquelles famílies que detecten casos de bullying i no troben com enfrontar-ho.

Amb totes aquestes accions Atmos reivindica obertament la “necessària” presència d’un tècnic en Educació Social expert en violència escolar i resolució de conflictes, que pugui vetllar pel bon clima en l’àmbit escolar. El projecte compta amb la col·laboració de l’Obra Social de CaixaBank.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris