divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Una alumna del Maresme guanya el primer Premi UB-Ferran Adrià

Sara Saladich, primer premi UB-Ferran Adrià amb Gallina Blanca

L’alumna Sara Saladich, de l’Institut Esteve Albert de Sant Vicenç de Montalt, ha estat guardonada amb el primer Premi UB-Ferran Adrià amb Gallina Blanca a la seva desena edició gràcies al seu treball “Postres d’hidromel i fractal fluid”. La seva investigació, que tracta sobre l’aplicació dels fractals (figures semigeomètriques combinades a diferents escales que es troben en els aliments i la natura) a la cuina molecular, combinats amb la física i la química per modificar els ingredients d’unes postres, ha estat mereixedora del gran guardó.

Foto de grup del jurat amb els premiats

Durant el lliurament de premis, que va tenir lloc ahir a l’Edifici Històric de la UB, el xef Ferran Adrià va destacar que “actualment la ciència ha entrat a la cuina, això abans era impensable”. Adrià va afegir que “per avançar cap al futur, els joves han de conèixer la gastronomia des de les perspectives d’altres disciplines, com la història, la ciència i la filosofia”. Per la seva part, el vicerector de la UB, Josep Batista, va recordar com el premi ha incidit en la seva formació. “És un moment especial perquè avui reconeixem l’excel·lència a través d’aquests Premis”, va dir. També, la directora de comunicació corporativa de GBfoods, Neus Matutes, va insistir en la importància de ser conscients del paper que té la nutrició per a la salut de les persones. “Estem orgullosos de la gran contribució que fan les joves generacions als nous paradigmes del consum conscient“, va subratllar.

L’estudiant maresmenca, de segon de Batxillerat, ha rebut el primer premi, valorat en 1.000 euros destinats a activitats o béns culturals, a més d’un premi extra de 500 euros pel professor tutor del seu treball.

Aquests premis tenen l’objectiu de fomentar els estudis d’alimentació, nutrició i gastronomia entre les noves generacions, a més d’impulsar l’elaboració de treballs d’investigació que relacionin les ciències amb la realitat diària de tots els sectors de l’entorn de l’alimentació. Amb aquesta edició, ja són prop de 500 els participants en aquests premis des que es va llançar aquesta iniciativa, fa una dècada.

Crèdits imatges: Xènia Fuentes / UB

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris