divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Una cursa d’orientació solidària vol recaptar 50.000 euros per La Casa dels Xuklis

Imatge: La Casa dels Xuklis

Per segon any consecutiu, els treballadors de TransPerfect Barcelona i els seus amics i familiars s’han compromès amb el càncer infantil a través de l’organització sense ànim de lucre AFANOC (Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya), amb la celebració d’una nova cursa d’orientació. Aquest any l’esdeveniment se celebrarà el dissabte 14 de setembre, en aquesta ocasió a Sant Iscle de Vallalta, en una zona més accessible per atreure més apassionats de la muntanya. Els diners recaptats es destinaran íntegrament a l’AFANOC. L’objectiu de la multinacional és recaptar 50.000 euros i aconseguir una participació d’almenys 400 persones.

.

El TransPerfect Mountain Challenge 2019 consistirà en una cursa d’orientació de 5 nivells de dificultat: dues curses de muntanya de 10 i 21 quilòmetres (nivell Gazelle), dues curses d’orientació per a adults de 3 i 6 hores (nivell Turtle i Fox) i, finalment, també se celebrarà una cursa d’orientació familiar de 3 hores (nivell Xuklis).

L’AFANOC destinarà els fons recaptats a La Casa dels Xuklis, una casa d’acollida amb l’objectiu principal de millorar la qualitat de vida dels nens i nenes amb càncer i les seves famílies, i donar suport psicològic i terapèutic. Més concretament els recursos aniran destinats a reforma de la sala, ampliació de la cuina i instal·lació de plaques fotovoltaiques, entre altres millores.

Per altra banda, aquest acte solidari també comptarà amb el suport d’atletes reconeguts com Michele Graglia, Biel Ràfols, Harriet Kjaer i Juan Castillo. Les inscripcions es poden fer a través del web de Runedia.

Què és una cursa d’orientació

L’orientació és un esport de competició que exigeix saber orientar-se amb mapa i brúixola per poder anar ràpidament d’un punt a un altre sobre terrenys diferents i, normalment, desconeguts. Els participants reben un mapa topogràfic, generalment preparat a propòsit per a l’activitat, que han de fer servir per trobar els punts de control. Al TransPerfect Mountain Challenge, els participants rebran el mapa 10 minuts abans de començar. Aconseguiran punts a cada estació de control on arribin, amb l’objectiu d’acumular-ne tants com puguin abans del final de la prova. La situació dels punts de control dependrà del nivell en què es competeixi.

Més informació al web de l’organització

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris