divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Una repassada planetària

Foto: Arxiu

Us imagineu que les bateries dels mòbils durin setmanes o bé mesos? Doncs ja hi ha companyies tecnològiques treballant per aconseguir aquesta fita. Però, per un moment, anem a fer una guaitada a la tecnologia que ens durà a fites menys terrenals. Anem doncs, a l’espai exterior!!

Els propers anys estan farcits d’esdeveniments prodigiosos, en relació a l’espai exterior.

A mitjans del 2020 es llançarà un vehicle rover de la NASA, el qual voltarà per la superfície de Mart. Aterrarà al cràter Jezero a principis del 2021.

Toyota juntament amb l’Agència Espacial Japonesa està desenvolupant un vehicle rover, estil minibus, que pugui ser emprat pels astronautes en desplaçaments per la lluna. Està previst comptar amb un prototipus al 2022 i al 2027 ja comptar amb el rover funcional, el qual serà llençat al 2029. Cal tenir en compte que, com a complement per a les rutes a la Lluna, la NASA està desenvolupant un GPS pel nostre satèl·lit.

.

Encara hi ha més fites. La NASA, així com la missió espacial engegada per Amazon, volen al mateix any, 2024, enviar astronautes a trepitjar la Lluna, entre ells una dona.

Al 2020 la NASA té previst el llançament d’un mini-helicòpter adreçat a Mart.

La Xina planeja construir una base lunar abans del 2030.

I fins hi tot d’aquí 15 anys es preveu engegar una missió per fer enlairar un dron a la superfície de Saturn.

Com hom pot veure mentre ens sacsegen problemes del tot quotidians, hi ha ments que es projecten a la llunyania més inquietant.

Article: Albert Cebrián

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris