divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Vivint dins de bombolles

.

Vivim en les nostres bombolles de normalitat, de seguretat… Som persones que empatitzem, però practicar l’empatia no és gens senzill perquè preferim romandre dins la serenor de les nostres bombolles. Per altra banda som éssers fràgils i a voltes no esdevé una tasca fàcil incorporar, l’empatia vers els altres, al reguitzell de preocupacions que ens turmenten.

El cúmul d’informació que ens arriba de les noves tecnologies, no acaba de desdibuixar els missatges idíl·lics de la ficció. Ficció en forma de pel·lícules, sèries, anuncis…I justament amb els maons de la ficció construïm sovint les nostres bombolles. Hi ha un petit problema al respecte: la ficció és, en termes generals, perfecta. I els problemes als quals ens enfrontem són més durs i terribles que els que observem a les pantalles.

Però el que és clar és que volem consumir, malgrat que la vida és dura, productes agradables, fàcils de pair, que ens distreguin, que ens ajudin a desconnectar del que hi ha més enllà de les nostres bombolles.

.

A mida que avancem en el progrés històric, queda clar que les parets de les bombolles esdevenen més i més gruixudes. Això significa voler preservar la seguretat en què vivim però, a la vegada, en contra del que hom pot creure, significa també més facilitat per empatitzar, des del benestar d’una seguretat creixent. Significa, gaudint d’unes bombolles més fermes, un augment de la capacitat de ser solidaris. I, tot sabent que som éssers socials, és des de les bombolles que assolirem els objectius d’una vida més plena, que passa per socialitzar-nos i per estimar als altres.

Les bombolles tenen aspectes força criticables? Segurament. Tanmateix dins d’una societat tan agafada al progrés, les bombolles són una de les maneres millors amb les quals conduir-nos per la vida. Són un cau on agafar les forces suficients per poder afrontar de forma més adient les dificultats que contínuament ens planteja l’existència.

Article: Albert Cebrián

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris