divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Xevi Gómez: ‘Volem que l’Arts d’Estiu sigui un festival multidisciplinari i participatiu’

Xevi Gómez

Arts d’Estiu, novena edició

El proper dia 25 s’inaugurarà la novena edició del Festival Arts d’Estiu. La nova ubicació, situada entre Pineda de Mar i Santa Susanna, s’està enllestint per oferir al públic unes instal·lacions més còmodes i practiques en un espai davant del mar.

El recorregut del Festival de la costa del Maresme com a festa lúdica cultural i musical s’ha consolidat al llarg d’aquests anys plens d’il·lusió i també d’esforç continuat. Organitzat pel Centre Cultural i Recreatiu amb l’Ajuntament de Pineda, i aquest any amb la incorporació de l’Ajuntament de Santa Susanna que, a més, cedeix els seus terrenys.

Cal fer esment també, per la seva importància, als patrocinadors i al grup de voluntaris, un col·lectiu d’unes 100 persones que, en diferents tasques, són l’ànima dels festivals i que cada any col·laboren en el bon funcionament de l’organització.

Una mica de recordatori

Fotos: Arxiu

Fem un repàs a través dels anys. La primera convocatòria va ser el 2011, al pati de l’escola Sant Jordi, amb una capacitat per a 1.200 persones, un pressupost de 32.000 euros i un total de 8 concerts programats. L’any 2016, es va passar a tenir uns 11.000 assistents i l’aforament començava a quedar petit per alguns espectacles. El 2017 s’estrenava nova ubicació, a prop de la carretera, en espera de trobar una ubicació definitiva. En aquesta ocasió van ser 12 concerts i 13.000 els espectadors que van passar pel Festival.

Novetats 2019

Arts d’Estiu

Però parlem ara d’aquest 2019 amb Xevi Gómez, director del Festival, mentre s’estan enllestint les obres d’adequació i distribució dels espais. Quines són les novetats d’enguany?
En aquesta novena edició estrenem aquest nou espai davant del mar amb una graderia més horitzontal que permetrà millor visibilitat i apropament del públic a l’escenari i a més, ampliem la zona Village amb més ofertes gastronòmiques i ampliació horària per poder oferir als assistents un servei més complet.

En Xevi i el seu equip estan molt il·lusionats i motivats amb els nous reptes però conscients de la responsabilitat que això comporta perquè tot surti el millor possible.

Premi Arts

Una altra novetat és el PremiARTS. Explica als lectors del Diari Maresme en què consisteix.
PremiARTS és una beca per donar suport als grups emergents de l’escena musical amb un valor de 10.000 euros. Hi haurà una votació popular i un jurat professional. Els candidats seleccionats que seran uns 40, actuaran a l’Espai Village 2 cada vespre, abans de l’espectacle principal, i el guanyador tindrà també l’oportunitat d’actuar com a teloner en un espectacle de l’edició del pròxim 2020. Ara la feina que tenim és fer una tria acurada perquè realment tenim moltes propostes.

David Bisbal torna a actuar al festival maresmenc

Respecte a l’espai Village observem que serà força gran.
Sí, serà gran i l’estem enjardinant perquè esdevingui un pulmó cultural permanent a la zona. L’oferta gastronòmica serà més àmplia i variada. Després de fer una selecció tenint en compte la varietat, qualitat, sostenibilitat i proximitat, s’han incorporat interessants propostes gastronòmiques.

També heu tingut en compte el públic infantil.
Sí, ens ha semblat una bona idea donar pas a les famílies i, sobretot, als més petits amb espectacles que són festius, divertits i de qualitat. A les 6 ja començarem una sèrie d’activitats de lleure a càrrec de monitors, dirigides especialment als més petits perquè sigui una tarda completa.

Per als menuts, per als grans, per als joves i sobretot estils molt diferents…
Sí, volem que sigui un festival multidisciplinari i participatiu, per això vam decidir fer la sessió inaugural el dijous, dia 25, a càrrec el grup Porto Bello, amb l’entrada gratuïta. Així es podrà venir, mirar i gaudir d’aquest nou espai i del Festival en la seva inauguració.

L’entrada per vehicles es farà per la platja de Santa Susanna?
Sí, i s’ha previst un gran espai per l’aparcament.

I aquest és l’espai definitiu que buscàveu?
Bé, de moment el tindrem per tres anys; és un espai que ens agrada, ampli que permet fins i tot fer algun esdeveniment de gran format, però sobretot la ubicació a la fresca, tan a prop del mar i a l’estiu. Serà molt agradable.

Felicitem a tot l’equip per la consolidació i l’empenta que han mantingut al llarg dels anys en donar i millorar un espai lúdic i cultural a la Costa Maresme.

La iniciativa va sorgir dels joves del Centre Cultural i Recreatiu de Pineda, associació no lucrativa, que són el col·lectiu instigador i motivador de tots els col·laboradors i voluntaris de tota la moguda. El programa està als cartells que s’han anat penjant i a internet. Així és que estigueu atents que seran 30 dies amb 21 espectacles. Tota una moguda estiuenca oberta a tothom. Un Festival de referència que, per la seva qualitat i prestigi, ha arribat més enllà de la nostra comarca.

Entrevista: Carme Beltran Boix | Fotos: Vicens Tomàs i Arts d’Estiu

Cartell 2019

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris