dilluns, 10 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El palau de l’alquimista

L’espai Brossa s’ha tornat a fixar en la figura de Palau i Fabre. Aquest cop, “El Palau de l’Alquimista”, amb textos del mateix poeta, és una proposta dirigida per Teresa Vilardell amb la interpretació excel·lent d’una Fina Rius que, just un mes abans al mateix teatre, ens recitava magistralment al millor Ruyra.

L’espai, aquest petitíssim teatre, està aprofitat amb el màxim gust. L’escenari es converteix amb un cercle que mostra les filies i obsessions de Palau: Miró, Picasso, Artaud, Rimbaud, … Fina Rius recita amb el cos, amb el somriure, amb els cabells rossos, amb un llarguíssims guants al més pur estil Gilda. L’acompanyen Horacio Curti, amb una flauta japonesa de bambú anomenada shakuhachi, i Xavi Banegas, amb uns exòtics cants harmònics inspirats amb les músiques mongòliques.

És un espectacle eclèctic, com la mateixa obra de Palau i Fabre, on es vol innovar i trencar gèneres. El vermell, el blanc i el negre són els colors que il·luminen una mostra del millor teatre que es pot veure a Barcelona, en aquest moment.

per Albert Lladó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris